Masážní centrum má za sebou viditelnou změnu k lepšímu

15.01.2024 - Byla to jedna z těch změn, které byly loni v Charitě Opava vidět na první pohled. Prostory Masážního centra v Jaktaři, v němž od ledna roku 1999 poskytují své profesionální služby maséři se zrakovým handicapem, prošly zásadní přestavbou. Tu si dnes pochvalují nejen samotní maséři, ale především návštěvníci. Částkou 600 tisíc korun ji podpořil Moravskoslezský kraj v rámci projektu s názvem „Udržet práci nevidomým“ z Programu na podporu aktivit sociálního podnikání v Moravskoslezském kraji na rok 2023.

Rozsáhlé stavební úpravy, díky kterým se masérům výrazně zlepší zázemí pro práci, začaly v polovině loňského ledna a skončily až v polovině dubna. Stavebníci vybourali několik příček a upravili dispozici původních prostor, díky čemuž vznikla další masážní místnost. Tu dnes maséři využívají k přístrojovým lymfatickým masážím. Návštěvníci oceňují nejen rozšíření čekárny, rekonstrukci toalet, ale především modernizaci interiéru s novými podlahami, omítkou i podhledy. Zastaralý nábytek nahradil nový a celkový příjemný dojem podtrhuje moderní osvětlení. Atmosféru, která je pro uvolnění při masážích velmi důležitá, navozují velké fototapety s přírodními motivy. Kromě zlepšení práce masérů se díky komfortu odpovídajícímu současným požadavkům nepochybně zlepší také konkurenceschopnost Masážního centra, díky čemuž bude moci Charita Opava udržet práci pro své nevidomé a silně slabozraké zaměstnance.

Masážní centrum nabízí například klasickou masáž, manuální a přístrojovou lymfatickou masáž, reflexní segmentovou masáž či reflexní masáž plosky nohou. Specialitou jsou masáže dětí a těhotných, masáž lávovými kameny či cvičení Dornovou metodou a spirální stabilizace. Podrobnější informace najdete na stránkách www.charitaopava.cz pod záložkou Masážní centrum.

Na financování této náročné přestavby se kromě Moravskoslezského kraje podíleli také dárci loňské Tříkrálové sbírky, jejíž část byla použita na spoluúčast projektu. „Všem děkujeme,“ vzkazuje za celé středisko Masážních služeb jeho vedoucí Pavel Veverka.

Děkujeme partnerům