Opavští basketbalisté draží dresy pro charitní hospic, přidejte se!

30.03.2024 - Ve speciálních červenobílých dresech s logem Opava 800 netradičně nastoupí ve čtvrtek 4. dubna hráči Basketbalového klubu Opava na domácí palubovce proti družstvu ERA Basketball Nymburk. Zároveň již na portálu Aukro vyhlásili charitativní dražbu těchto originálních dresů zhotovených výlučně pro tuto příležitost. Výtěžek se opavští basketbalisté v čele s trenérem Petrem Czudkem rozhodli věnovat Charitě Opava, konkrétně mobilnímu hospici Pokojný přístav.

Atraktivní utkání loňských mistrů s aktuálně vedoucím týmem tabulky, které začíná v 18 hodin, proběhne stejně jako vyhlášení charitativní dražby v rámci oslav 800 let města Opavy. Odkaz na dražbu najdete ZDE:

Nový majitel nejdražšího dresu se navíc může těšin na dvě vstupenky na červnový festival Slunovrat v hodnotě 2.400 korun. Elektronická dražba dresů skončí ve středu 10. dubna a poté symbolický šek s výtěžkem přebere vedoucí Pokojného přístavu Eva Mertová. Vybrané finance použijí zaměstnanci Pokojného přístavu na nákup infuzní terapie a injekčních léků, které neproplácí zdravotní pojišťovny.

Spolupráce mezi Basketbalovým klubem Opava a Charitou Opava trvá již řadu let, a v případě spolupráce opavských basketbalistů a klientů sociálně terapeutické dílny Radost již přerostla v přátelství. Klienti Radosti chodí s basketbalisty na společné tréninky a ve své pojízdné Kavárně pro Radost na zápasech prodávají kávu, opavští mistři je zase několikrát poctili svou návštěvou přímo v jejich sídle v Jaktaři. Trenér Petr Czudek s klienty Radosti dokonce oslavil své padesátiny. BK Opava se také podílel na crowdfungových akcích na získání financi pro zakoupení elektrického pojízdného vozíku pro klientku Domu sv. Cyrila a Metoděje paní Helu nebo pojízdnou kavárnu.

Děkujeme partnerům