Vedoucí hospice převzala na palubovce BK Opava šek za vydražené dresy (+ repo TV POLAR)

22.04.2024 - Symbolický šek na částku 108.323 korun předal v pátek 19. dubna ředitel Basketbalového klubu Opava Radim Vysocký vedoucí mobilního hospice Pokojný přístav Evě Mertové. Předání proběhlo za bouřlivého potlesku přímo na palubovce opavské haly v poločase utkání opavských basketbalistů s týmem Ostravy.

Částku přes sto tisíc korun se opavským basketbalistům podařilo vybrat v charitativní dražbě originálních červených dresů zhotovených výhradně na zápas s mužstvem Nymburku, který proběhl 4. dubna v rámci oslav 800 let města Opavy.

Hráči po vítězném zápase vložili dresy do dražby na portálu AUKRO ve prospěch mobilního hospice Charity Opava. Největší zájem byl o polokošili trenéra Petra Czudka, za kterou vydražitel Patrik Lamla zaplatil 25 tisíc korun. Za tento výkon si kromě vydražené polokošile odnesl navíc dvě vstupenky na červnový festival Slunovrat v hodnotě 2.380 korun. Přes deset tisíc korun se přehoupla i cena za dres kapitána Jakuba Šiřiny a velký zájem byl rovněž o dres Jakuba Mokráně.

Opavští basketbalisté v čele s Petrem Czudkem jsou dlouholetí partneři a podporovatelé Charity Opava. Vybrané finance použijí zaměstnanci mobilního hospice Pokojný přístav na nákup infuzní terapie a injekčních léků, které neproplácí zdravotní pojišťovny.

Děkujeme!

Podívejte se na reportáž, kterou z předávání šeku přinesla 24. dubna TV POLAR:

Děkujeme partnerům