Vojenský kaplan požehnal nové prostory Masážního centra (+ repo TV POLAR)

29.01.2024 - Zrekonstruované prostory Masážního centra Charity Opava, které zaměstnává převážně maséry se zrakovým handicapem, požehnal v pondělí 29. ledna vojenský kaplan Kamil Vícha. Masážní centrum sídlící na ulici Přemyslovců 26 v Opavě-Jaktaři si zároveň připomnělo pětadvacet let své existence.

Středisko masážních služeb, což byl první název dnešního masážního centra, bylo zřízeno 1. ledna 1999, oficiálně byl provoz zahájen slavnostním přestřižením pásky v den s nezapomenutelným datem 11. 1. 1999 přesně v 11 hodin. Masážní centrum, které má kromě Jaktaře své detašované pracoviště také na Kylešovské ulici v Opavě, se za čtvrtstoletí existence značně rozrostlo a dnes nabízí velké množství žádaných relaxačních či rehabilitačních služeb. Jen loni jeho služeb využilo 1.553 zájemců, což je oproti začátkům před pětadvaceti lety desetinásobný nárůst.

Prostory Masážního centra v Jaktaři loni prošly zásadní přestavbou. Stavebníci vybourali několik příček a upravili dispozici původních prostor, díky čemuž vznikla další masážní místnost. Tu dnes maséři využívají k přístrojovým lymfatickým masážím. Návštěvníci oceňují nejen rozšíření čekárny, rekonstrukci toalet, ale především modernizaci interiéru s novými podlahami, omítkou i podhledy. Zastaralý nábytek nahradil nový a celkový příjemný dojem podtrhuje moderní osvětlení. Atmosféru, která je pro uvolnění při masážích velmi důležitá, navozují velké fototapety s přírodními motivy.

Kromě zlepšení práce masérů se díky komfortu odpovídajícímu současným požadavkům nepochybně zlepšila také konkurenceschopnost Masážního centra, díky čemuž bude moci Charita Opava udržet práci pro své nevidomé a silně slabozraké zaměstnance.

Reportáž o tom přinesla TV POLAR ve středu 31. ledna, najdete ji zde: