Charita chystá již druhý víkend pro lidi s handicapem

26.07.2024 - V pořadí již druhý víkend s bohatým programem pro dospělé lidi se zdravotním postižením chystá od 4. do 6. října Charita Opava. Loňská první akce tohoto druhu proběhla pod názvem „Za zábavou a poznáním s Radostí“ a setkala se s velkým zájmem. Letošní pobyt se uskuteční pod názvem „Za sportem a poznáním s Radostí“.

Loňský pobyt začal seznamovacím večírkem v sociálně terapeutické dílně Radost, po němž následoval bohatý program, jehož součástí byla například návštěva zámku v Raduni či tvořivé odpoledne. Pobytu se zúčastnilo devět lidí, z nichž byl pouze jeden mobilní, ostatní se pohybovali na vozíčku. Přesto vše organizátoři zvládli k velké spokojenosti klientů i jejich rodičů či opatrovníků.

Letošní víkendový pobyt, při němž bude mít opět každý účastník podporu osobního asistenta, bude sportovně zaměřen. Do programu se totiž zapojí také fotbalisté SFC Opava, kteří účastníky pozvali na svůj stadion v Městských sadech.

Víkend plný zábavy, her a sportovního vyžití proběhne v bezbariérových prostorách sociálně terapeutické dílny Radost na ulici Přemyslovců 26 v Jaktaři a v denním stacionáři Mraveneček na Neumannově ulici 3 v Opavě. Účastníci zde mají zajištěn také nocleh. Akce se uskuteční s podporou statutárního města Opava, kterou schválili zastupitelé na svém červnovém zasedání.

Zájemci se mohou hlásit e-mailem na adrese radost@charitaopava nebo telefonicky na čísle 737 751 754 nejpozději do 8. září. Podrobnější informace najdete v přiloženém letáčku. 

Soubory ke stažení

Plakát_víkend._pobyt_2.pdf Plakát_víkend._pobyt_2.pdf 319 kB

Děkujeme partnerům