Chráněné dílny nabízejí další oblíbené kurzy šití pro veřejnost

23.08.2024 - Další oblíbené kurzy šití chystají začátkem října Chráněné dílny Charity Opava. Tentokrát dílny vypisují dva typy kurzů – kurz šití pro pokročilé a kurz technologie výroby oděvů.

V kurzu šití pro pokročilé, který bude probíhat vždy v úterý od 1. do 22. října, se návštěvníci naučí podobně jako v uplynulých turnusech šít šaty, kalhoty či mikiny z úpletu. „Naučí se také vypracovat kapsy a průkrčníky,“ popisuje vedoucí marketingu chráněných dílen Ludmila Slaninová. Během kurzu bude možnost v dílnách zakoupit za výhodnou cenu různé úpletové materiály. Kurz bude probíhat v plně vybavené šicí dílně ve čtyřech lekcích po třech hodinách.

Kurz technologie výroby oděvu je určen spíše pro zdatnější švadlenky, které se chtějí naučit technologii výroby různých typů kapes, všívání uzávěrů, průkrčníků či rozparky. První dvě lekce budou věnovány těmto základům a každá z účastnic si během nich vypracuje své vzorky. „V dalších dvou lekcích se zaměříme na vypracování složitějších kalhot či sukně, kde nabyté dovednosti zúročíme,“ dodává Ludmila Slaninová. Tento kurz bude probíhat vždy ve čtvrtky od 3. do 24. října v době od 16 do 19 hodin v šicí dílně Charity Opava.

Podrobnější informace o kurzech, jejichž předchozí ročníky byly vždy vyprodány, najdete na facebooku Krámek pro Tebe nebo na stránkách dílenského e-shopu www.kramekprotebe.cz či na stránkách Charity Opava www.charitaopava.cz.

Děkujeme partnerům