Den otevřených dveří v Mravenečku nebude povinná nuda

25.09.2024 - Den otevřených dveří pro všechny zájemce připravili na středu 2. října v Mravenečku - denním stacionáři pro osoby s kombinovaným a mentálním postižením. Jedná se o náhradní termín za úterý 17. září, kdy se den otevřených dveří přesunul z důvodu ničivých záplav, které postihly Opavsko.

Středisko Charity Opava Mraveneček poskytuje ambulantní služby lidem s kombinovaným a mentálním postižením z Opavy a okolí. Stacionář tím zároveň nabízí úlevu rodinám pečujícím o tyto osoby, které získají prostor na oddych a načerpání nových sil. V Mravenečku se svým klientům postarají o jídlo a hygienu, poskytnou jim pocit bezpečí i ujištění, že se o ně někdo zajímá. Zároveň se zdejší zaměstnanci snaží každého z klientů individuálně alespoň o mravenčí krůček posunout dále. K tomu jim slouží různé způsoby práce, jako například hry s Montessori pomůckami, metody alternativní komunikace, bazální stimulace, rehabilitační cvičení či arteterapie.

Zaměstnanci Mravenečku u toho umí připravit svým klientům velmi dobrou zábavu počínaje tematicky zaměřenými plesy nebo fiktivními cestami po zemích celého světa. Den otevřených dveří tady proto určitě nebude nudnou formální záležitostí. Přesvědčit se o tom můžete v sídle Mravenečku na Neumannově ulici č. 3 v Opavě od 8 do 13 hodin. „Těšíme se na Vás,“ zve všechny vedoucí Mravenečku Jana Konopková.

Děkujeme partnerům