Dvě místnosti, 7 klientů

03.02.2009 - Dvojka a sedmička. To jsou dvě čísla, která spojují sedmnáctileté období od vzniku Rehabilitačních dílen se současnou motivační dílnou Chráněného bydlení Charity Opava.
Dvojka a sedmička. To jsou dvě čísla, která spojují sedmnáctileté období od vzniku Rehabilitačních dílen se současnou motivační dílnou Chráněného bydlení Charity Opava.



Pavel Rychta, který stál u zrodu obou dílen vzpomíná: „Začínali jsme v Marianu ve dvou místnostech se sedmi klienty a dnes jsem opět ve dvou místnostech, ale na ulici Komenského a mám možnost pracovat se sedmi klienty Chráněného bydlení pro duševně nemocné. Podmínky se zlepšily, poskytli jsme možnosti terapie prací už dobré stovce klientů. Doufám, že i v této nové dílně vytvoříme pro klienty dobré prostředí pro práci.“

2. února proběhlo slavnostní otevření motivační dílny a její posvěcení spirituálem Charity Opava otcem Mieczyslawem Augustynowiczem. Čestnými hosty byla paní Grimová, bývalá zdravotní sestra a nositelka nápadu terapeutických dílen pro duševně nemocné klienty, a paní Ekslerová, bývalá ředitelka Charity Opava. Nechyběla ani kulturní vsuvka, kterou zajistil klient Chráněného bydlení hrou na zobcovou flétnu. Přejeme pracovníkům i klientům, aby se jim v tomto domáckém prostředí dařilo vyrábět pěkné keramické, dřevěné a jiné drobnosti.

Děkujeme partnerům