Informace o nouzovém provozu charitních středisek PRŮBĚŽNĚ AKTUALIZOVÁNO

16.09.2024 - Katastrofální záplavy ovlivňují také provoz některých středisek Charity Opava. Průběžně aktualizované informace najdete zde.

Od čtvrtku 18. září je již otevřen DENNÍ STACIONÁŘ PRO SENIORY na Kylešovské ulici. Předchozí dny zde nešel proud a proto muselo toto středisko uzavřít provoz. 

Proud nešel ještě v pondělí ani v budově OBČANSKÉ PORADNY sídlící rovněž na Kylešovské ulici. Z tohoto důvodu byl i zde omezen provoz. Od úterý 17. záží už ale Občanská poradna obnovuje svou činnost v plném rozsahu.

Pečovatelky a ošetřovatelky TERÉNNÍCH SLUŽEB v pondělí 16. září ráno vyjely k těm klientům, které neodřízla velká voda. Zároveň jsou pracovníci PEČOVATELSKÉ SLUŽBY, OŠETŘOVATELSKÉ SLUŽBY a MOBILNÍHO HOSPICE POKOJNÝ PŘÍSTAV v telefonickém kontaktu se všemi svými klienty či s jejich rodinnými příslušníky, aby zajistili, že nikdo z nich nezůstane bez pomoci.

Košťata, lopaty, kbelíky, rukavice a další úklidový materiál uvolnila ze svého humanitární skladu Charita Opava jako pomoc pro lidi, jejichž domácnosti byly zasaženy povodní. Zájemcům je budeme vydávat během pracovních dnů od 8 do 16 hodin v areálu ředitelství Charity Opava na ulici Přemyslovců 26 v Jaktaři. Více informací ZDE.

Až do odvolání je uzavřeno Obchodní centrum Breda & Weinstein, kde sídlí charitní Obchůdek pro Tebe. Výrobky chráněných dílen si můžete koupit v supermarketu Terno v Opavě–Jaktaři a v prodejním skladu v zelených montovaných kontejnerech přímo před dílnami na ulici Přemyslovců 37, tedy na konci Jaktaře směrem na Stěbořice.

Pro další informace můžete volat denně od 8 do 16 hodin na tel. 730 476 087.

Děkujeme partnerům