Karmelitánské nakladatelství otevírá v Opavě knihkupectví

16.09.2015 - Opava se dočkala – stane se šestnáctým městem, v němž otevře svou vlastní prodejnu Karmelitánské nakladatelství. Knihkupectví, které bude slavnostně otevřeno v úterý 6. října, dostalo název podle kostela sv. Vojtěcha na Dolním náměstí v Opavě, nedaleko kterého bude sídlit.

„Knihkupectví u svatého Vojtěcha“ bude nabízet výběr knižní produkce se specializací na křesťanskou literaturu, ale i kvalitní mešní vína, devocionálie aj. Slavnostní otevření se uskuteční v úterý 6. října večer. V 17.30 hodin bude sloužena mše svatá u svatého Vojtěcha, kterou bude celebrovat P. Daniel Vícha z Kravař. Následovat bude zdravice ředitelky Karmelitánského nakladatelství paní Anne Marie Nedoma, představení vedoucího prodejny Jana Pilaře a úvodní slovo šéfredaktorky nakladatelství teoložky Kateřiny Lachmanové. Kolem 18.30 hodin bude slavnostně otevřena a požehnána vlastní prodejna na Dolním náměstí č. 10. Pro všechny návštěvníky je připraveno drobné občerstvení a malý dárek a také mimořádná 20% sleva na knihy Karmelitánského nakladatelství, která bude platit až do konce týdne. Kateřina Lachmanová také bude připravena zájemcům podepsat některou z řady knih, vydaných právě Karmelitánským nakladatelstvím.

Nové knihkupectví bude v budoucnu mimo jiné také spolupracovat s Charitou Opava při pořádání různých akcí a setkání s občany.