Klienti Vlaštoviček zasedli v lavicích Senátu Parlamentu ČR

28.08.2024 - Výjimečnou možnost navštívit budovu Senátu Parlamentu ČR měli v úterý 20. srpna klienti chráněného bydlení Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách. Na exkluzivní prohlídku je pozval senátor Herbert Pavera.

Aby vše stihli, vyrazili klienti v doprovodu zaměstnanců do Prahy vlakem už brzy ráno. Ještě před prohlídkou Valdštejnského paláce, kde Senát sídlí, mohli navštívit i zdejší krásnou zahradu. „Pak následovalo milé přivítání panem senátorem Herbertem Paverou, který nás po celou dobu prohlídky doprovázel a doplňoval svými znalostmi paní průvodkyni,“ popisuje průběh návštěvy zaměstnankyně chráněného bydlení Hana Haasová. V krásných prostorách si mohli prohlédnout i některé exponáty, jako například kachlová kamna či kované truhlice. „A potkali jsme se také s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem, který se s námi vyfotil,“ dodává Haasová.

Součástí prohlídky byla také návštěva jednacího sálu, kde si klienti mohli vyzkoušet posezení v senátorských lavicích a vyslechnou povídání senátora Pavery o zdejším zasedacím pořádku či o tom, jak funguje hlasovací zařízení. Na závěr na všechny čekal výborný oběd v senátní jídelně, kde jim senátor Pavera předal originální certifikát jako upomínku na nevšední návštěvu. „Moc děkujeme za Váš čas a milé přivítání v Praze, pane senátore,“ vzkazují závěrem spokojení klienti.

Děkujeme partnerům