Koncert skupiny Makabara nadchnul publikum

13.07.2015 - Koncert vokálního tria MAKABARA se uskutečnil v sobotu 27. června odpoledne v kapli Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách. Vystoupení, které proběhlo v rámci festivalu Dny umění nevidomých na Moravě, měl ohromný úspěch a nadchnul všechny návštěvníky.

Koncert vokálního tria MAKABARA se uskutečnil v sobotu 27. června odpoledne v kapli Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách. Vystoupení, které proběhlo v rámci festivalu Dny umění nevidomých na Moravě, mělo ohromný úspěch a nadchlo všechny návštěvníky.

Vokální trio Makabara se v současné době zabývá především interpretací hebrejských a židovských písní, ale v kapli zazněl průřez jejich celého repertoáru. Trio talentovaných hudebnic si zazpívalo také s hudební kapelou Duo Vlaštovky. Velkou zvědavost u publika vzbudil kromě hudby také samotný název skupiny. Velkým překvapením pro posluchače bylo, že MAKABARA není cizojazyčné exotické slovo, ale tvoří ho první slabiky křestních jmen zpěvaček MArie, KAteřina a BÁRA.

Makabaru si přišli poslechnout nejen klienti a pracovníci chráněného bydlení, ale také široká veřejnost. Výtěžek z koncertu bude použit na podporu kulturních aktivit nevidomých.

Děkujeme partnerům