Lepší svět s Globusem. Hypermarket věnoval hospici padesát tisíc

21.08.2024 - Symbolický šek na padesát tisíc korun předbrala ve středu 21. srpna vedoucí mobilního hospice Pokojný přístav Eva Mertová spolu s ředitelem Charity Opava Janem Hanušem od ředitele opavského hypermarketu Globus Roberta Šafránka. Opavský hypermarket Globus tuto finanční částku věnoval charitnímu hospici v rámci svého charitativního programu Lepší svět.

V pořadí již osmém ročníku charitativního projektu Lepší svět opět věnoval každý z šestnácti hypermarketů Globus finanční dar organizaci ve své blízkosti. Cílem projektu je podpořit zdraví lidí, o které se starají nemocnice, školy či veřejně prospěšná centra zdravotních a sociálních služeb.

Opavský Globus již pro Pokojný přístav loni v rámci tzv. Papučového dne, během něhož se připomíná záslužná práce mobilních hospiců, uspořádal akci, během které mohli zákazníci, kteří si zde koupili jakoukoli domácí obuv, využít dvacetiprocentní slevu, přičemž deset procent z výnosu připadlo právě na podporu Pokojného přístavu. Během přebírání částky 4 686 korun se zástupci hospice s Robertem Šafránkem domluvili na další spolupráci, která vyvrcholila letošním sponzorským darem ve výši padesát tisíc korun.

Provoz mobilního hospice Pokojný přístav, který ročně doprovodí na poslední cestě v domácím prostředí kolem 230 lidí, je finančně velmi náročný. „Za darované finance zakoupíme pro naše klienty například tišící léky, které neproplácejí zdravotní pojišťovny,“ vzkazuje vedoucí Pokojného přístavu Eva Mertová. Děkujeme!

Děkujeme partnerům