Masážní centrum nabízí účinné cvičení metodou Spirální stabilizace

26.09.2024 - Až do konce října si mohou zájemci v takzvaném letním režimu, tedy po jednotlivých hodinách, vyzkoušet v Masážním centru Charity Opava cvičení metodou Spirální stabilizace (tzv. SM systém). Na podzimní čas pak Masážní centrum chystá čtrnáctihodinové turnusy tohoto cvičení. SM systém je metoda, která díky souborů cviků se speciálními lany pomáhá stabilizaci a mobilizaci páteře. V Masážním centru ji úspěšně provozují již od roku 2011.

SM systém využívá jednoduchých, avšak velmi důmyslných cviků, které pomocí zřetězení svalů procvičí celé tělo. Tyto cviky posílí ochablé svaly a uvolní svaly přetížené. Trakční síla cviků dovolí důkladné protažení páteře a regeneraci meziobratlových plotének tak, jak to doposud neumožnila žádná jiná metoda. SM Systém je určený pro každého, kdo se chce aktivně starat o svoje tělo a zdraví. Cvičení se využívá k léčbě poruch pohybového aparátu a to především poruch páteře. Své uplatnění však nalezne také u některých kardiovaskulárních chorob, těžkostí spojených s urogenitálním (močopohlavním) ústrojím, s gastrointestinálním traktem a u některých dechových těžkostí. SM systém zahrnuje také prevenci vzniku těchto těžkostí, kompenzaci nevhodných pohybových činností a regenerační programy.

Díky aktivaci svalovýcz spirál se napřimuje páteř, odstraňuje se vadné držení těla, rovnají se kulatá záda a napřimuje se předsazený, takzvaný želví krk. Kromě toho se během cvičení upravuje předsazení ramen, zpevňuje se nožní klenba plochých nohou a zlepšuje postavení palce nohy, přičemž také dochází k zeštíhlení pasu a zpevnění břicha.

Zájemci si mohou v jednotlivých hodinách vyzkoušet základní úrovně tohoto cvičení s využitím elastických lan. Cvičit se bude pod vedením maséra Petra především na detašovaném pracovišti masážního centra na Kylešovské ulic do konce října každou středu od 15.45 do 16.45 a od 17 do 18 hodin, a také každý čtvrtek od 15.45 do 16.45 hodin. Objednávat se můžete na tel. č. 605 443 222 ve středu a čtvrtek, vždy od 9 do 14 hodin. Cena jedné hodiny je 130 korun.

V podzimních a jarních měsících pak budou probíhat rovnou čtrnáctihodinové kurzy tohoto cvičení. Zde se zájemci naučí jak základní i složitější úrovně cviků s využitím elastických lan, balančních podložek a opěrných tyčí. Objednávat se opět můžete již nyní každou středu a čtvrtek od 9 do 14 hodin na výše uvedených telefonních číslech. Cena celého kurzu je 1560 korun.