Mravenečci na expedici v Africe

22.07.2024 - Jakou exotickou destinaci si vybrat na prázdninový výlet, když už znáte Itálii, Francii i Ameriku? No přece Afriku! V denním stacionáři Mraveneček si každý měsíc vybírají jednu zemi, kterou svým klientům představí prostřednictvím promítání, vyprávění, národního jídla i místních zvyků i oblečení. V době skutečných dovolených se zde pomyslně vypravili na africký kontinent.

„V našem cestování již máme praxi, a tak přenést se do Afriky pro nás nebylo vůbec těžké, zvláště když se opět zapojili i opatrovníci,“ líčí vedoucí Mravenečku Jana Konopková. Součástí afrického dne bylo nejen promítání a povídání o zajímavostech v Maroku, Alžíru, Súdánu, ale také vyprávění o egyptských památkách, o poušti Sahara a místní floře i fauně. „V Mravenečku jsme měli dokonce vodní dýmku a spoustu dalších věcí typických právě pro Afriku,“ pokračuje Jana Konopková.

Nechybělo ani typické africké jídlo, kterým je kuskus. Všem velmi chutnal, zvláště když na ně po obědě čekal marocký koláč, který upekla maminka jednoho z klientů. „A k jsme měli čistou vodu, vždyť té je právě třeba na Sahaře velmi málo a je zde proto velmi vzácná,“ dodává Jana Konopková.

Nápad s cestováním „prstem o mapě“ se v Mravenečku velmi osvědčil, klienti jsou pokaždé nadšení a těší se na další zážitky. Ty je čekají v září, kdy se společně vydají do Chorvatska.

Děkujeme partnerům