Občanská poradna nabízí manželské a rodinné poradenství

21.10.2024 - Služby Občanské poradny Charity Opava nově doplnilo manželské a rodinné poradenství. Věnovat se mu budou hned dvě zkušené psychoterapeutky s psychoterapeutickým výcvikem a praxí, z nichž jedna nastoupí na plný a druhá na částečný úvazek. Službu manželského či rodinného poradce budou poskytovat osobám ve věku nad šestnáct let, které již svou problémovou životní situaci nejsou schopny řešit vlastními silami.

Manželství či partnerství může přinášet řadu náročných a problémových situací: problémy v mezigeneračním soužití, těžkosti v prožívání aktuálního blízkého vztahu či párové intimitě, neschopnost komunikace při zvládání pocitů odcizení s partnerem, žárlivost, nevěru, rozvodové úvahy či v krajním případě přípravu na rozvod či rozchod. A to jsou jen některé z náročných či konfliktních situací, na jejichž řešení se mohou psychoterapeutky občanské poradny podílet.

„Jsem přesvědčena, že v dnešní době musí lidé čelit řadě nejistot i přetěžování,“ říká vedoucí Občanské poradny Dita Březinová. „Je proto velmi důležité najít ve správnou dobu tu správnou pomoc,“ dodává. „Terapeutů je ovšem stejně jako psychologů v naší společnosti velký nedostatek a čekací lhůty jsou nekonečné. Proto jsme rádi, že naše občanská poradna může nově tyto služby potřebným nabídnout,“ uzavírá vedoucí.

Služby občanské poradny a tedy i konzultace psychoterapeutek jsou anonymní a především bezplatné. Poskytovány jsou v rámci otevíracích hodin občanské poradny, nicméně její zaměstnanci doporučují se dopředu objednat na telefonních číslech poradny 553 616 437 nebo 731 316 552, popřípadě mailem na adrese obcanskaporadna@charitaopava.cz, aby se klienti vyhnuli dlouhému sezení v čekárně. Čekací lhůty jsou zde v tuto chvíli vzhledem k celorepublikově velké poptávce o tuto pomoc prakticky nulové.

V Občanské poradně Charity Opava je k dispozici v pondělí a středu v odpoledních hodinách také psychologické poradenství poskytované externím psychologem specializujícím se především na problémy spojené s depresí a úzkostnými stavy, jako jsou fobie, panická porucha, sociální úzkost a další. Na konzultaci s ním je ovšem nutno se dopředu objednat. Letos v dubnu také občanská poradna spustila chatovací službu, kterou najdete na internetových stránkách Charity Opava pod záložkou Občanská poradna. V určenou dobu zde může žadatel napsat svůj dotaz online a v reálném čase dostane fundovanou odpověď pracovníka Občanské poradny.

Občanská poradna sídlí na adrese Kylešovská 10 v Opavě a otevírací dobu pro osobní, internetové a telefonické konzultace najdete na stránkách Charity Opava.

Děkujeme partnerům