Občanská poradna přichází s rychlou psychologickou pomocí lidem zasaženým povodní

15.10.2024 - Pod obrovským tlakem jsou nyní lidé, jimž zářijové záplavy zničily obydlí. V rámci solidarity a vlastních možností si pomohli, vyčistili svá obydlí, zařídili vše potřebné a nyní se snaží opět zapojit do běžného života. Fyzické možnosti každého nejsou nevyčerpatelné, avšak člověk sám na sobě cítí, kdy má přibrzdit, kdy může přidat. Jinak je to ale v případě psychického zdraví.

Není slabostí si přiznat, že jsou tyto velmi zátěžové situace na člověka už příliš a požádat o pomoc. V rámci služby odborného poradenství poskytuje občanská poradna Charity Opava od roku 2024 psychologickou a psychoterapeutickou pomoc. „Protože je tato služba relativně nová, nemáme téměř žádné objednací lhůty,“ vzkazuje vedoucí občanské poradny Dita Březinová. „V poradně nyní působí jeden psycholog a dva zkušení psychoterapeuté, kteří jsou připraveni pomoci s bolestí duše, kterou zrovna zažíváte,“ dodává.

K odborníkům je ovšem dobré se objednat, aby žadatelé předešli tomu, že bude odborník zaneprázdněn konzultací s jiným žadatelem. Občanská poradna sídlí na adrese Kylešovská 10 v Opavě a otevírací dobu pro osobní, internetové a telefonické konzultace najdete ZDE.