Oslava ve Vlaštovičkách se povedla i navzdory nepřízni počasí

05.10.2010 - Ačkoliv počasí bylo 28. září nevlídné – bylo chladno a po celý den pršelo, na oslavu 14. výročí otevření domu to nemělo příliš velký vliv. Organizátoři se totiž rozhodli oproti původnímu plánu přesunout vše dovnitř do budovy zařízení ve Vlaštovičkách.
Oslava samotná byla zahájena ve 14 hodin v kapli domu mší svatou, kterou celebroval P. ThLic. Radovan Hradil.  Po bohoslužbě si mohli návštěvníci celý dům prohlédnout v doprovodu vedoucí domu Evy Kubesové. Protože řada lidí zde byla poprvé, prohlídky s odborným komentářem návštěvníci hojně využívali. Nejvíce asi zaujaly zdejší chráněné dílny, kde si mohli všichni prohlédnout výrobky handicapovaných pracovníků.
Po celé odpoledne hrála country skupina Kentaur z Břidličné, někteří z posluchačů si při jejich písničkách také zatancovali.
Program pokračoval vystoupením taneční skupiny Zsisabel. Ti nejmladší byli potěšení pohádkou O Palečkovi v podání divadelního souboru Rarášci. Oslava pokračovala až do večerních hodin.