Projekt Opravárny je velmi úspěšný a oblíbený

02.07.2024 - Když v listopadu 2021 vyhlásila Charita Opava spolu se společností ASEKOL a Moravskoslezským krajem otevření takzvané Opravárny, měl tento projekt podle plánu trvat jeden rok. Velký zájem veřejnosti o diagnostikování poruch elektrospotřebičů a jejich bezplatné opravy si ovšem vyžádal další pokračování. Opravárna, která se může pyšnit velkou úspěšností při navracení pokažených elektrospotřebičů zpět do provozu, je proto k dispozici vždy první sobotu v měsíci dodnes. Nejinak tomu bude i v červenci a srpnu.

Jen v roce 2023 v Opravárně prohlédl technik 350 nefunkčních elektrospotřebičů, přičemž zprovoznit se mu z nich podařilo 302. Úspěšný je tedy u 86 procent oprav. Do května letošního roku pak přijal 120 kusů elektra, z nichž se podařilo opravit rovných 104 kusů, což znamená úspěšnost 87 procent.

„Řada zákazníků se dostavila vícekrát, a jsem rád, že většinou se dá jejich problém vyřešit a oni přicházejí znovu,“ pochvaluje si servisní technik Opravárny Dalibor Žižka a dodává, že lidé většinou přinášejí takzvanou bílou elektroniku, nicméně úspěšné a rentabilní jsou i opravy černé elektroniky, hlavně televizorů. „Chtěl bych poděkovat Charitě Opava a dalším pořádajícím organizacím za ochotu a možnost Opravárnu provozovat, lidé si na ni již zvykli a jsou spokojení, protože to pomáhá nejen jejich peněženkám, ale také životnímu prostředí,“ dodává.

O prázdninách bude Opravárna, kterou najdete v zelené kontejnerové sestavě před areálem Chráněných dílen Charity Opava na ulici Přemyslovců č. 37 na konci Jaktaře, otevřena v sobotu 6. července a v sobotu 3. srpna od 9 do 17 hodin. Technik bude diagnostikovat lehkou bílou i černou techniku jako mobily, počítače, notebooky, televize a různé audio či video přehrávače.

Děkujeme partnerům