Raduňský zámek a výstava Můj svět je skvělý tip na výlet

15.07.2024 - Máme pro Vás skvělý tip na prázdninový výlet. Jen pár kilometrů od Opavy v Raduni můžete navštívit zdejší romantický zámek, projít se rozsáhlým parkem či si dát kávu a něco dobrého v zámecké sýpce. A pokud zavítáte i do bylinkové zahrady a překrásné oranžerii, což velmi doporučujeme, čeká Vás také výstava vítězných snímků 16. ročníku charitní fotosoutěže MŮJ SVĚT. Srdečně zveme!

Jako úplně první si výstavu mohli prohlédnout klienti Charity Opava, pro něž již pět let vždy v červnu pořádá kastelánka Markéta Kouřilová akci s názvem Den Charity Opava na zámku Raduni. I letos krásný raduňský zámek i oranžerie patřily pouze charitním klientům, kteří zde také slavnostně otevřeli výstavu vítězných snímků fotosoutěže Můj svět.

Zámečtí průvodci prohlídku i komentáře tradičně přizpůsobí tak, aby byla zajímavá a sdělná pro lidi s různými handicapy. Nevidomí nebo slabozrací klienti tak dostanou kromě speciálního výkladu možnost si některé z exponátů nebo jejich repliky osahat. „A my se tím zároveň učíme, jak takovéto prohlídky koncipovat i pro další návštěvy, takže Vaše návštěvy jsou pro nás velmi prospěšné“ pochvaluje si Markéta Kouřilová.

Letos se mezi třiceti vybranými snímky fotosoutěže Můj svět ocitlo hned šest fotografií tří opavských autorů. Vedle Petra Kubesy a Magdy Flegrové ze sociálně terapeutické dílny Radost to byly také dva snímky obyvatelky chráněného bydlení Domu sv. Cyrila a Metoděje Evy Rohovské.

Srdečně zveme!

Děkujeme partnerům