Sportovní den (nejen) pro klienty byl povedenou akcí s výborným výsledkem (+ TV reportáž)

16.09.2017 - Velmi vydařená akce s výborným výsledkem. To je rekapitulace Sportovního dne (nejen) pro klienty, který v sobotu 16. září přinesl nejen zábavu pro mnoho lidí, ale také vynesl více než sedmdesát tisíc korun pro mobilní hospic Pokojný přístav.

Téměř 70 tisíc korun sponzorských darů od firem a institucí a dalších 3.400 korun na dobrovolném vstupném. Takové jsou prozatímní výsledky charitativní akce Sportovní den (nejen) pro klienty, kterou společně v sobotu 16. září upořádali opavský Okresní fotbalový svaz a Charita Opava pod záštitou firmy Hagemann a. s. Opava. Akce, která se mimořádně vydařila i přes to, že téměř celé sobotní dopoledne pršelo.

Déšť ale naštěstí nebyl příliš silný a díky umělému travnatému povrchu hřiště Fotbalového klubu Kylešovice se dala všechna fotbalová utkání i soutěž v netradičních disciplínách bez problému odehrát. Do Kylešovic tak i přes nepřízeň počasí dorazilo množství velkých i malých návštěvníků, kteří měli možnost soutěžit ve velmi ojedinělých sportovních odvětvích, například ruských kuželkách, jízdě na speciálních dvojkolech, se zavázanýma očima si zahrát speciální stolní tenis pro nevidomé showdowan nebo šupec, absolvovat opičí dráhu nebo slalom na invalidním vozíku. Ten si hned ráno vyzkoušel také starosta Bolatic a poslanec Parlamentu ČR Herbert Pavera.

Na ty, kteří absolvovali všechna stanoviště, pak v cíli čekala odměna i diplom a jejich startovní lístek se zároveň stal losem, díky němuž mohli na závěr vyhrát zajímavé ceny. Drobný déšť nemohl pokazit nejen soutěžení, ale ani nakažlivě radostné taneční vystoupení klientů sociálně terapeutické dílny Radost.

„Protože se zápasů zúčastnila tři mužstva, ocitla se všechna na bedně,“ zahájil po poledni při vyhlašování výsledků charitativního fotbalového turnaje místopředseda OFS René Černohorský. Na třetím místě se umístil tým firmy Hagemann, druhé místo obsadilo družstvo společnosti Prestar a zlatý pohár získali fotbalisté, reprezentující firmu Ferram. Ocenění si odnesli také tři nejlepší hráči: za Prestar to byla Eliška Stanjurová, za Ferram Marek Barteska a za Hagemann Jan Sedláček.

Ceny předávali za pořadatele předseda OFS Opava Miroslav Záloha, člen představenstva společnosti Hagemann Zdeněk Gróman a ředitel Charity Opava Jan Hanuš. Ti také v závěru odměnili tři vylosované návštěvníky – ceny z chráněných dílen Charity Opava si odnesli Pavel Kamrád, Jitka Opatrná a Lucie Lenková.

Jak dodal na závěr spolu s poděkováním všem návštěvníkům, sponzorům i organizátorům Jan Hanuš, vybrané finance budou sloužit charitnímu mobilnímu hospici Pokojný přístav. A vybraná částka zdaleka nemusí být konečná, protože řada účastníků deklarovala úmysl odeslat své příspěvky v následujících dnech.

Protože se Sportovní den (nejen) pro klienty, který je pokračováním dlouholeté spolupráce Charity Opava a Okresního fotbalového svazu, nadmíru povedl, slíbili pořadatelé už nyní, že se příští rok v červnu můžeme těšit na jeho další ročník.

O akci odvysílal reportáž TV NOE v NOEVINÁCH v úterý 19. září. Najdete ji na tomto odkazu, začíná v čase 13.25 minut:

http://www.tvnoe.cz/video/13947

Sportovní den (nejen) pro klienty mohl proběhnout s tak výborným výsledkem díky mnoha firmám, institucím i dobrovolníkům.

Děkujeme sponzorským firmám a institucím Moravskoslezské cukrovary, a.s. - odštěpný závod Opava, ARGOS ELEKTRO, a.s., DANARDO, s.r.o., VIKPAP GROUP s.r.o., ing. Martinu Vítečkovi, obcím Bolatice, Brumovice, Neplachovice, Strahovice a městu Kravaře.

Poděkování patří také partnerům akce, kteří pomohli při její realizaci. Jsou to Lukáš Gebauer - řeznictví a uzenářství, Fotbalový klub Kylešovice, který poskytl zázemí, obec Štěpánkovice, RE/MAX – realitka, Středisko volného času Opava a Globus Opava.

Své týmy postavily a tím akci podpořily firmy Hagemnan a.s., Prestar s.r.o. a Ferram a.s.

Zvláštní poděkování směřuje také k dobrovolníkům ze Základní školy Kylešovice, Slezského gymnázia a Mendelova gymnázia.

Poděkování z úst místopředsedy OFS Reného Černohorského zaznělo závěrem sportovního dne také pro hlavní organizátorku akce Vendulu Konečnou z Charity Opava.

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Děkujeme partnerům