Sportovní den pro hospic je zábava, poučení i pomoc

09.09.2024 - Sportovní den pro hospic, na kterém se už několik let vždy v září pro dobrou věc potkají občané, klienti sociálních služeb, fotbalisté i zástupci měst a obcí, proběhne v sobotu 14. září na fotbalovém hřišti v Opavě-Kylešovicích. Sedmý roční této charitativní akce, jejíž výtěžek je určen mobilnímu hospici Pokojný přístav, opět pořádá Charita Opava společně s Okresním fotbalovým svazem Opava.

Pravidelní návštěvníci akce již vědí, že si budou moci od 9 do 13 hodin společně s klienty Charity Opava a dalších sociálních organizací v areálu zdejšího fotbalového hřiště na ulici U Hřiště vyzkoušet originální hry, se kterými se na jiných místech nemají možnost setkat. Soutěžit se bude například v jízdě na invalidním vozíku, hře showdown, kterou používají především nevidomí, zvukové střelbě či jízdě na dvoukole. Síly si budou moci změřit také ve speciálních ruských kuželkách, fotbalovém slalomu a dalších velmi netypických disciplínách. Netřeba dodávat, že na soutěžící opět kromě diplomů čekají také zajímavé ceny. Ty si mohou odnést také z tomboly.

Součástí Sportovního dne pro hospic bude tak jako každý rok i letos bohatý doprovodný program. Návštěvníky z řad malých i větších čeká ukázka policejní a hasičské techniky, své dovednosti předvedou psovodi z řad Policie ČR a připraveno je kromě dalšího také vystoupení taneční školy Dance4Life. Samozřejmostí je výborné občerstvení a lahodná káva a spousta dobrot z pojízdné kavárny pro Radost provozované klienty sociálně terapeutické dílny Radost.

Mobilní hospic Charity Opava Pokojný přístav, jemuž bude výtěžek z akce určen, doprovází v domácím prostředí v posledních dnech života lidi z Opavy a okolí. Jeho provoz je ovšem finančně velmi náročný a bez příspěvků sponzorů a dárců by ho Charita Opava nemohla provozovat v tak velké míře, aby uspokojila všechny žadatele o tuto velmi ceněnou službu. Podobné akce jako chystaný Sportovní den pro hospic jsou proto pro jeho fungování důležité. Během prvního ročníku Sportovního dne se vybralo přes 73 tisíc korun, druhý i třetí ročník přinesl Pokojnému přístavu částky přes 120 tisíc korun a čtvrtý ročník vynesl přes 177 tisíc korun. Vzhledem k ekonomickým problémům, které dolehly na řadu firem i domácností v době epidemie covidu-19, byla velkým úspěchem částka přes 140 korun, která se vybrala během pátého ročníku. Loni dosáhla celková vybraná částka před 186 tisíc korun.

„Přijďte se spolu s námi pobavit i poučit na příjemně prožitém dopoledni pro celou rodinu a pomoci tím zároveň dobré věci, rádi Vás uvidíme,“ vzkazují pořadatelé akce, nad kterou tak jako každý rok převzal patronát senátor Herbert Pavera.

Provoz mobilního hospice Pokojný přístav je finančně velmi náročný, a tak budeme rádi za Vaši pomoc. Přispět můžete převodem na náš účet 154871941/0300, VS 20.

Soubory ke stažení

Sporotvní_den_plakát.pdf Sporotvní_den_plakát.pdf 367 kB

Děkujeme partnerům