Sportovní den pro hospic pomáhá, i když se nemohl konat

16.10.2024 - Původně měl Benefiční sportovní den pro hospic proběhnout v areálu kylešovského fotbalového hřiště v sobotu 14. září dopoledne. Varování meteorologů před silným deštěm a větrem pořadatele donutilo akci odložit, a bylo to dobré rozhodnutí. Opavsko vzápětí zasáhly ničivé záplavy. O sponzorské příspěvky na akci pořádané Charitou Opava a Okresním fotbalovým svazem ve výši 172 tisíc korun ale hospic Pokojný přístav nepřijde. Symbolický šek s touto částkou předal řediteli Charity Opava Janu Hanušovi předseda Okresního fotbalového svazu Opava Miroslav Záloha.

Sedmý roční této charitativní akce, jejíž výtěžek je vždy určen Pokojnému přístavu, spláchla tak jako řadu dalších plánů povodeň. I když se nakonec nemohla uskutečnit, mobilní hospic samozřejmě stále nepřetržitě slouží všem vážně nemocným a jejich rodinám. A jeho tým to zvládal i v době povodní, kdy bylo velmi těžké se z důvodu neprůjezdných silnic a uzávěrek dopravit k mnoha klientům.

„Rádi bychom všem srdečně poděkovali za Vaši podporu a zájem o náš Benefiční sportovní den pro hospic. Doufáme, že nám zachováte přízeň i při našich dalších aktivitách,“ vzkazuje všem přispěvatelům, jejichž seznam najdete níže, ředitel Charity Opava Hanuš.

Na úspěchu Benefičního sportovního dne pro hospic se finančně podíleli Auto Tomáš Sátek, BENKO stavby s.r.o., FINPORT spol. s.r.o., Klášterní lékárna, KSR Industrial s.r.o., Ostroj a.s., VIKPAP GROUP s.r.o., města Hradec nad. Moravicí a Kravaře a obce Bolatice, Hať, Chlebičov, Kobeřice, Rohov a Velké Hoštice.

Materiálně přispěli Hagemann a.s., Globus hypermarket Opava, Moravskoslezské cukrovary a.s., Moravec kvalitní ponožky s.r.o., Mondeléz International, Slezské bylinářství, solná jeskyně Sulanka a Insportline. Děkujeme!

Děkujeme partnerům