Terénní služby Charity Opava jsou se svými klienty i během záplav

15.09.2024 - Se všemi svými klienty nebo s jejich rodinnými příslušníky jsou i během katastrofálních záplav, které o víkendu postihly Opavsko, v kontaktu pečovatelky a ošetřovatelky terénních služeb Charity Opava. I přes to, že řadu míst na Opavsku odříznula stoletá voda, by se tak nemělo stát, že by někdo z klientů Pečovatelské služby, Ošetřovatelské služby a mobilního hospice Pokojný přístav zůstal bez pomoci.

Naše pečovatelky se již ve čtvrtek, kdy bylo jisté, že nás záplavy neminou, spojily se svými klienty a zajistily jim dopředu vše, co potřebují,“ konstatuje manažerka Charity Opava Petra Thiemlová. „Další klienty a jejich rodinné příslušníky jsme kontaktovali telefonicky,“ dodává.

Situaci v poskytování terénních služeb zde vyhodnotí v pondělí 16. září ráno, kdy bude více informací o tom, jaká je v Opavě situace po kulminaci povodňové vlny, jaká bude sjízdnost komunikací na cestách ke klientům a zda se budou do práce moci dostavit všechny pečovatelky a zdravotní sestry. „Určitě se ale postaráme o to, aby naši klienti nezůstali osamoceni a bez pomoci,“ dodává Petra Thiemlová.

Děkujeme partnerům