Ve Vlaštovičkách hledají 15 dobrovolníků na jarní úklid

09.03.2020 - Už jen spočítat všechna okna v Domě sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách u Opavy je úkol na hodně dlouho. A to nemluvíme o jejich umytí. Bývalý klášter sester dominikánek, který od roku 1996 slouží lidem se zrakovým handicapem, je opravdu rozsáhlý komplex. Zdejší zaměstnanci jsou proto vždy rádi, když se najdou dobrovolníci, kteří jim okna pomůžou umýt.

V minulosti již Vlaštovičkám nabídli pomoc například zaměstnanci společnosti AutoCont CZ nebo dobrovolníci z opavské prodejny DM drogerie. „Tato pomoc se nám vždy skutečně velmi hodí,“ říká vedoucí Vlaštoviček Zuzana Janků. „Na tak velký úklid je nás zaměstnanců velmi málo a klienti nám z důvodu svého zrakového postižení pomoct nemůžou,“ dodává.

Proto by v Domě sv. Cyrila a Metoděje velmi uvítali, kdyby se dobrovolníci na umytí oken našli i letos, ať už tak jako v předchozích letech z řad místních firem v rámci firemního dobrovolnictví, nebo i jednotlivci. „Na to, aby se zvládla za jeden den umýt všechna okna, by bylo zapotřebí přibližně patnáct ochotných lidí,“ upřesňuje Zuzana Janků. „Díky této pomoci bychom zde mohli zvládnout jarní úklid před Velikonocemi zároveň s běžným provozem, což je jinak prakticky neproveditelné,“ dodává s prosbou, že se případní zájemci mohou ozvat na telefon 733 741 793 nebo mail janku@charitaopava.cz.

Děkujeme!

Děkujeme partnerům