Akce Cihla již od zítřka na náměstí

02.06.2009 - Středeční a čtvrteční den na Horním náměstí bude patřit mentálně postiženým lidem. Akci Cihla na podporu chráněného bydlení přijdou zaštítit osobnosti opavska. Přijďte se podívat do stánku Charity Opava a zakupte si benefiční cihlu. Vámi darovaná stokoruna pomůže k vybavení bytů a usnadnění práce mentálně postižených v Domě sv. Cyrila a Metoděje ve Vlaštovičkách.
Středeční a čtvrteční den na Horním náměstí bude patřit mentálně postiženým lidem. Akci Cihla na podporu chráněného bydlení přijdou zaštítit osobnosti opavska. Přijďte se podívat do stánku Charity Opava a zakupte si benefiční cihlu. Vámi darovaná stokoruna pomůže k vybavení bytů a usnadnění práce mentálně postižených v Domě sv. Cyrila a Metoděje ve Vlaštovičkách.

Pro ty, kteří se zastaví, je připraveno setkání s patronkou letošního ročníku, Miss České republiky a Miss Europe 1995, Monikou Žídkovou. Zítra dopoledne se můžete těšit na známou opavskou tanečnici Afru (Eva Grambalová Bezdíčková). Program doplní možnost napsat či namalovat na cihly vzkaz a postavit z nich symbolickou věž.

„Pomáhat na akci budou ochotní dobrovolníci. Někteří z nich jsou klienty Charity Opava. Je hezké, že chtějí stejně postiženým lidem s ochotou poskytnout svůj čas. Kromě toho v oranžových tričkách s logem potkáte na náměstí také studenty Slezského gymnázia, kteří se rozhodli při akci pomoct,“ vysvětluje Ludmila Vicherková z Charity Opava a dodává: „V celé republice je to už desátý ročník, v Opavě letos čtvrtý, kdy máte možnost přispět na bydlení mentálně postižených lidí. Děkujeme všem, kteří za předešlé ročníky přispěli drobnějším i větším darem. Věříme, že i tentokrát bude Akci Cihla provázet zájem veřejnosti a pěkné počasí.“

Více informací můžete získat na www.charitaopava.cz a www.akcecihla.cz.

Děkujeme partnerům