Alexandr Jonáš hrdinou videa o příkladech dobré praxe

21.06.2017 - Klient Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách Alexandr Jonáš je jedním z hrdinů krátkého filmu o příkladech dobré praxe, který vznikl v rámci projektu Kampaň proti rasismu a násilí z nenávisti.

Klient Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách Alexandr Jonáš je jedním z hrdinů krátkého filmu o příkladech dobré praxe, který vznikl v rámci projektu Kampaň proti rasismu a násilí z nenávisti.

Krnovského rodáka Sašu se před několika lety ujala zdejší pobočka Eurotopie, která mu také pomohla najít místo ve Vlaštovičkách, kde je velmi spokojený a aktivní. Sašu, který je od narození těžce zrakově postižený, můžete potkat spolu s jeho vodícím psem na besedách ve školách, číst o tom, že úspěšně absolvoval masérský kurz, a jste-li farníkem v Jaktaři, pak ho také pravidelně vídávat ve zdejší kostele, kde nedávno přijal první svaté přijímání.

Na krátký film, který vznikl v rámci projektu Kampaň proti rasismu a násilí z nenávisti ve spolupráci s Agenturou pro sociální začleňování a poukazuje také na úspěšnou kooperaci Eurotopie Krnov s Domem sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách, se můžete podívat zde:

Rozhovor s Alexandrem Jonášem přinese také prázdninové vydání Domovníku.