ASEKOL již naváží do Hoštic elektroodpad

14.01.2015 - Hoštická chráněná technická dílna je jednou ze dvou firem, které loni vyhrály veřejné výběrové řízení pro tzv. chráněné dílny na zpracování tisíce tun elektroodpadu, vyhlášenou společností ASEKOL, která zajišťuje sběr vysloužilých elektrospotřebičů.

Hoštická chráněná technická dílna je jednou ze dvou firem, které loni vyhrály veřejné výběrové řízení pro tzv. chráněné dílny na zpracování tisíce tun elektroodpadu, vyhlášenou společností ASEKOL, která zajišťuje sběr vysloužilých elektrospotřebičů.

Ve středu 14. ledna ráno tak do Velkých Hoštic dorazil za asistence České televize první z třiceti kamiónů, které postupně navezou 300 tun elektroodpadu a tedy i práci pro zdejší handicapované zaměstnance.

Neziskový kolektivní systém ASEKOL dlouhodobě spolupracuje se sedmi chráněnými dílnami, které dávají práci 150 lidem. „Nad rámec běžné spolupráce jsme ve druhém pololetí 2014 vyčlenili tisíc tun elektroodpadu, který jsme rozdělili v otevřené soutěži. Tento způsob se nám osvědčil, a proto jsme opět uspořádali otevřenou soutěž na dalších tisíc tun starého elektra. Do výběrového řízení se tentokrát přihlásilo 22 dílen,“ říká mluvčí kolektivního systému ASEKOL Kristina Mikulová.

„Tato zakázka dá práci třiceti třem zaměstnancům. To je výborná zpráva,“ uvedl Tomáš Schaffartzik, manager sekce chráněného zaměstnání Charity Opava, který o dobré spolupráci se společností ASEKOL hovořil také počátkem ledna v přímém vstupu v pořadu Dobré ráno s Českým rozhlasem Ostrava. Reportáž České televize ze středy 14. ledna můžete shlédnou zde (začíná v čase 18.40):

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10122978233-udalosti-v-regionech-ostrava

Společnost ASEKOL je také partnerem fotosoutěže MŮJ SVĚT, kterou pořádá Charita Opava pro zaměstnance, dobrovolníky a klienty Charit z celé České republiky.  Podrobnosti najdete zde: https://www.charitaopava.cz/?page=aktuality&id=1165.

Děkujeme partnerům