Ať žije máj, Charita vztyčila svou originální májku

30.04.2024 - Krásné sluneční počasí vytvořilo letní kulisu pro vztyčování májky na dvoře ředitelství Charity Opava v Jaktaři. Podle tradice se ředitel Jan Hanuš hned ráno vypravil na návštěvu všech charitních středisek. Na vozíku měl naloženu špici májky, kterou na každém středisku zaměstnanci a klienti ozdobili speciální stuhou, vážící se k jejich činnost.

Na střediscích už na něj čekali s pozdravem a někde i s programem, v Domě sv. Cyrila a Metoděje například zahrál na klarinet klient Jakub Šivic a v Mravenečku si zase připravili básničku. V Jaktaři, kde dozdobenou májku postavili klienti Radosti, zazpívaly děti z mateřské školy.

Jan Hanuš nechal na každém středisku dáreček a malou májku, symbolizující tu velkou v Jaktaři. Ta bude zdobit dvůr ředitelství celý květen a při jejím kácení se zde ve čtvrtek 30. května na malé jarní slavnosti s pohoštěním tentokrát už společně potkají zaměstnanci, klienti i příznivci všech charitních středisek.