Besedy se sestrou Angelikou Pintířovou, která pečovala o Václava Havla v posledních měsících jeho života

10.04.2018 - Může řeholní sestra stihnout moderovat v rádiu, pracovat v pasťáku i ošetřovat prezidenta? To vše a mnoho dalšího se můžete dozvědět na besedě Karmelitánského knihkupectví Opava se sestrou Angelikou Pintířovou, která má tak jako její nová kniha název Padá mi to z nebe.

Může řeholní sestra stihnout moderovat v rádiu, pracovat v pasťáku i ošetřovat prezidenta? To vše a mnoho dalšího se můžete dozvědět na besedě Karmelitánského knihkupectví Opava se sestrou Angelikou Pintířovou, která má tak jako její nová kniha název Padá mi to z nebe.

„Půjde o vyprávění i odpovědi na otázky z publika a bude možné se dozvědět, jak s odvahou odpovídat na Boží výzvy, jak svědčit v moderním světě o víře,“ dodává vedoucí knihkupectví Jan Pilař.

Stejná přednáška se uskuteční hned dva dny za sebou. První proběhne v neděli 15. dubna dd 17 hodin ve farním sále v Kravařích, druhá pak v pondělí 16. dubna v Opavě od 17 hodin v sále církevní konzervatoře na adrese Beethovenova 1.

Na místě bude možnost koupit novinky z křesťanské literatury včetně knižního rozhovoru se sestrou Angelikou Padá mi to z nebe, který vedli redaktoři Tomáš Kutil a Jan Paulas. Rozhovor, který bude možné nechat si podepsat, se umístil na sdíleném čtvrtém místě v anketě Dobrá kniha Katolického týdeníku 2017.

Angelika Pintířová (* 1963) pochází z pošumavské vísky Žihobce. Už ve čtrnácti letech tajně vstoupila do Kongregace Milosrdných sester sv. Karla Boromejského. Po maturitě pracovala jako zdravotní sestra, učila na střední zdravotnické škole a dívčí katolické škole. Vystudovala dramatickou výchovu na DAMU. Spolu s dalšími sestrami pečovala o Václava Havla před jeho smrtí. Každých čtrnáct dnů moderuje nedělní ranní pořad Jak to vidí na Českém rozhlase 2. V současnosti pracuje ve výchovném ústavu pro problémovou mládež.

Nalákat vás může i rozhovor sestry Angeliky s Danielou Drtinovou:

https://video.aktualne.cz/dvtv/ze-toho-hodne-stiham-pada-to-z-nebe-rika-sestra-angelika/r~bf1a53acea8711e4875c002590604f2e/

Děkujeme partnerům