Bilance Okresního fotbalového svazu: Přes tři miliony korun pro Charitu Opava

23.06.2015 - Přes 337 tisíc korun letos nasbírali organizátoři v pořadí již čtrnáctého ročníku charitativní akce Pomozte postiženým dětem, který proběhl v sobotu 20. června na hřišti v Kravařích. Celková částka, kterou za celou dobu konání akce předal Okresní fotbalový svaz Opava opavskému středisku Mraveneček, tak přesáhla tři milióny korun.

Přes 337 tisíc korun letos nasbírali organizátoři v pořadí již čtrnáctého ročníku charitativní akce Pomozte postiženým dětem, který proběhl v sobotu 20. června na hřišti v Kravařích. Celková částka, kterou za celou dobu konání akce předal Okresní fotbalový svaz Opava opavskému středisku Mraveneček, tak přesáhla tři miliony korun.

V nově zrekonstruovaném fotbalovém areálu v Kravařích se v charitativním fotbalovém turnaji střetla mužstva O2 Telefonica, Ostroj a.s., Společného družstva starostů a společnosti Autocont, Silnice Morava, Agrana a Statutárního města Opavy. Nejočekávanějším zápasem byl jako vždy mač Sportovní osobnosti a Stará garda Opavy. Sestavy a výsledky zápasů přinášíme níže.

Krom milovníků sportu a zábavy si na své tradičně přišly i děti, pro něž pořadatelé připravili celou řadu atrakcí, jako např. skákací hrad, lezecí hrad společnosti Coca-Cola, projížďky historických motorek, projížďka na ponících pana Aleše Fialy, ukázka policejní techniky kravařské policie či sanitky společnosti Medic Service Tomáše Hrbáčka. V neposlední řadě si děti mohly pochutnat na výrobcích společnosti Nowaco. Špatné počasí bohužel neumožnilo vzlétnout připravenému horkovzdušnému balónu Ing. Andrše.

Po skončení sportovního odpoledne se akce přesunula do letní zahrady kravařského Buly centra. Ceny pro nejlepší mužstva a hráče předali místopředseda OFS Opava Ing. Pavel Novotný, místostarosta Kravař Ing. Andreas Hahn a vedoucí dětského stacionáře Mraveneček Jana Konopková.

Poté následovala dražba dresů sportovců Tomáše Berdycha, fotbalisty Milana Baroše, fotbalového reprezentanta Arménie Hovnases Ambartzumyana, fotbalisty Odřeje Čelůstky, fotbalového brankáře Radka Černého či současného hráče FC Slovanu Liberec Radka Kováče. Výtěžek z dražby byl přidán k celkové sumě vydražených dresů ostatních sportovců, která probíhala ve spolupráci s Opavským a Hlučínským deníkem. Velmi milým překvapením byla výsledná finanční suma, která letos byla věnována postižené slečně Veronice Baránkové z Dolního Benešova. Za velkého aplausu převzala následně šek z rukou zástupce redaktora Opavského a hlučínského Romana Brhela a spoluorganizátora této akce Andrease Drastíka maminka Veroniky Baránkové a to na celkovou částku ve výši 53 tisíc korun, která je určena na úhradu speciálního pobytu slečny Veroniky v Lázních Klimkovice.

Dalším programem slavnostního vyhlášení byla dražba deseti kusů obrazů klientů Dětského stacionáře Mraveneček, který je střediskem Charity Opava. Obrazy se velmi líbily a tak není divu, že celková vydražená částka dosáhla 10.400,- korun. Šek si přišla převzít vedoucí stacionáře Mraveneček Jana Konopková.

Vrcholem pak bylo slavnostní vyhlášení 14. ročníku charitativní akce „Pomozte postiženým dětem“. Předseda OFS Opava Ing. Petr Kašný, místopředseda OFS Opava Ing. Pavel Novotný a Andreas Drastík poděkovali všem organizátorům z řad OFS Opava a dalších za zdárný průběh této akce a samozřejmě i všem sponzorům a partnerům, kteří se na ni podíleli. Následovalo slavnostní předání šeků od významných sponzorů této akce. Šeky si převzal ředitel Charity Opava pan Hanuš.

Slavnostní šeky přišli posléze předat zástupci těchto společností:

 • Starostové obcí Hlučínska - šek na 45.000,- Kč,• PPD obchodní, s.r.o. - šek na 15.000,- Kč, • BK Konsult - šek na 10.000,- Kč, • Silnice Morava, spol. s.r.o. - šek na 20.000,- Kč, • Autocont, a.s. - šek na 15.000,- Kč, • Statutární město Opava - šek na 30.000,- Kč, • Fajn půjčka - šek na 10.000,- Kč, • Agrana - šek na 15.000,- Kč, • Nadace O2 - šek na 20.000,- Kč, • Ostroj, a.s. - šek na 50.000,- Kč,  • Argos elektro, s.r.o. - šek na 50.000,- Kč.

Poděkování rovněž patří i zástupcům všech ostatních drobných sponzorů a partnerů, kteří se na této akci podíleli. Letos se jich sešlo neuvěřitelných 110. Po slavnostním předání šeků od významných partnerů se mnohým se zúčastněných hostů doslova zatajil dech, když z úst předsedy Ing. Petra Kašného zazněla konečná částka, která byla předána řediteli Charity Opava panu Hanušovi: 337.875 korun! Vybrané peníze pomohou tak jako v předchozích letech postiženým dětem z Dětského stacionáře Mraveneček.

Na závěr programu převzal ředitel Charity Opava Jan Hanuš z rukou panů Ing. Kašného, Drastíka a Ing. Novotného celkový šek za dosavadních 14. ročníků této charitativní akce. Celková částka dosáhla magické hodnoty 3.009.113 korun. Jan Hanuš posléze poděkoval všem, kteří se na této charitativní akci podíleli, přičemž vyzdvihl podíl Andrease Drastíka, Pavla Novotného a Petra Kašného, bez kterých by se nikdy nemohla uskutečnit. Děkujeme!!!

 

Sportovní výsledky 14. ročníku charitativní akce Pomozte Postiženým dětem

Charitativní akce začala odpoledním turnajem sponzorů a partnerů v malé kopané, kterého se zúčastnili družstva O2 Telefonica ČR, Silnice Morava,  Autocont + Starostové obcí Hlučínska, Ostroj, Agrana – Cukrovar Opava a Statutární město Opava.  Mužstva hrála systémem každý s každým na 2 x 10 minut a utkání rozhodovala zkušená trojice rozhodčích Hrubý, Bukovský, Válek a Krzich. Vítězem celého turnaje se stali poprvé překvapivě zástupci společného mužstva Autocont a starostů obcí Hlučínska.

Pořadí turnaje: 1. Autocont + Starostové obcí Hlučínska, 2. Ostroj, 3. Agrana, 4. O2 Telefonica ČR, 5. Silnice Morava, 6. Magistrát města Opavy. Nejlepším hráčem celého turnaje se stal Roman Novák z Ostroje, nejlepším brankářem byl vyhlášen Jiří Chalota ze společného družstva Autocontu a starostů obcí Hlučínska, nejlepším střelcem byl vyhlášen s pěti brankami Karel Špok z mužstva O2 Telefonica ČR. Ceny pro nejlepší mužstva a nejlepší hráče věnovali zástupci Charity Opava.

Od 17 hodin následoval hlavní hřeb fotbalového odpoledne, když se proti sobě na velkém fotbalovém hřišti utkaly mužstva Sportovních osobností a Staré gardy Opavy. Utkání mělo vynikající úroveň a skončilo těsnou výhrou mužstva Staré gardy Opava 7:6. Branky Marina Hanuše či Pavla Harazima stály opravdu za vidění. Mužstva nastoupila v těchto sestavách -  Sportovní osobnosti: Matěj Štencek - Martin Hanus, Janek Šimek, Jan Pitřík, Jakub Swiech, Roman Brhel, Vladimír Coufal, Tomáš Binar, Andreas Drastík, Patrizio Stronatti, Miroslav Kvapil, David Klapetek, Petr Vašek Stará garda Opavy: Pavel Hadaščok – Lukáš Černín, Daniel Kutty, Ivo Farský, Pavel Harazim, Dušan Christoph, Jan Baránek, Zoran Gajič, Petr Kašný, Pavel Poštulka a Martin Rozhon. Zajímavostí zápasu byla i účast bývalého reprezentanta Jugoslávie a dnes výborného instrumentalisty Zorana Gajiče.

Děkujeme partnerům