Charita Opava je součástí festivalu Slunovrat, zveme na besedu s Janem Hanušem!

17.06.2024 - Součástí pestrého programu jedenáctého ročníku festivalu Slunovrat, který proběhne od čtvrtku 20. do soboty 22. června v Opavě, bude také Charita Opava. Jako partner Slunovratu se Charita Opava průběžně prostřednictvím svých chráněných dílen podílí na výrobě festivalového merche nebo dárkových dřevěných vstupenek a spolu s komunitním plánem města Opavy spoluorganizuje také volně přístupnou Zónu charitní inspirace.

V té budou letos nabízet své zboží a pohoštění vedle dalších neziskových organizací Chráněné dílny Charity Opava a také sociálně terapeutická dílna Radost, která opět představí svou pojízdnou Kavárnu pro Radost. Hosty této zóny budou lékař a účastník misí Lékařů bez Hranic Tomáš Šebek, organizátoři humanitární organizace KoridorUA, kteří budou besedovat o dvou letech pomoci na válečných liniích v Ukrajině, a také ředitel Charity Opava Jan Hanuš.

Co obnáší řízení organizace, která za déle než třicet let existence pomohla v těžkých chvílích desetitisícům obyvatel Opavska a která provozuje mobilní hospic a další terénní služby, sociálně terapeutickou dílnu, domov pro zrakově postižené, chráněné bydlení pro lidi s duševním onemocněním, Občanskou poradnu či stacionář pro seniory, a kromě toho v chráněných dílnách zaměstnává téměř dvě stovky lidí s různými handicapy? O tom a mnoha dalších věcech bude s Janem Hanušem hovořit ve čtvrtek 20. června v od 15.20 do 16.15 hodin v kostele sv. Janů Ivo Mludek.

A můžete si pustit také videopozvánku:

Děkujeme partnerům