Charita Opava nabízela pracovní příležitosti

08.06.2016 - Charita Opava je nejen důležitý poskytovatel sociálních služeb, ale na Opavsku plní také nezanedbatelnou roli zaměstnavatele, vždyť v této organizaci pracuje přes 225 lidí, z toho je 124 zdravotně postižených. V roli zaměstnavatele se také představila na akci „Trh pracovních příležitostí“, kterou pořádalo ve čtvrtek 2. června v Kulturním domě Na Rybníčku Kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR v Opavě.

Akce přinesla informace o pracovních příležitostech v řadě oborů, praktické informace o trhu práce v regionu, zajímavé přednášky z oblasti zaměstnanosti, užitečné rady týkající se pracovněprávní problematiky či práce v zahraničí. Do Opavy se sjela dvacítka zaměstnavatelů z Opavska, Polska a Slovenska, kteří zájemcům nabídli volná místa zejména ve strojírenství, v potravinářství, dopravě, ve výrobě a službách.

Mezi zaměstnavateli, kteří zde nabízeli pracovní uplatnění, byla i Charita Opava, kterou trápí především nedostatkem dělnických pracovníků v chráněných dílnách. „Kontaktovalo nás asi pětadvacet zájemců, kterým jsme poskytli potřebné informace a předali naše materiály,“ hodnotí akci vedoucí personálního úseku Charity Opava Eva Pospěchová, která odpovídala zájemcům o práci v Charitě Opava spolu s vedoucí Chráněných dílen Vlaštovičky Marií Bennkovou. Zájemcům o novou práci jsme nabídli jedinečnou příležitost absolvovat hned několik přijímacích pohovorů na jednom místě a bez stresu. Ostatně právě přímý a osobní kontakt uchazeče se zaměstnavatelem bývá při hledání zaměstnání tím nejefektivnějším,“ dodává ředitelka Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Opavě Jarmila Mateřánková.

O práci se na akci naopak zajímali klienti charitního střediska Chráněného a podporovaného bydlení. „Naši uživatele si z bohatého programu odborných seminářů vyslechli zajímavou přednášku na téma Jak uspět u výběrového řízení a na co si dát pozor při tvorbě životopisu. Zároveň měli jedinečnou příležitost osobně se setkat se zaměstnavateli, kteří nabízeli volná pracovní místa v oblasti strojírenství, potravinářství, dopravy, ve výrobě či v sociálních službách,“ vrací se ke čtvrteční akci vedoucí střediska Dagmar Sližová. „Naši uživatele si především pochvalovali možnost osobního kontaktu s více zaměstnavateli na jednom místě. Někteří už také byli pozváni na výběrová řízení,“ dodává Dagmar Sližová s tím, že všem drží palce.