Charitu Opava si prohlédli kolegové z Armády spásy

12.04.2018 - Střediska Charity Opava si ve čtvrtek 12. dubna prohlédli kolegové z opavské pobočky Armády spásy. A aby vše stihli, museli na prohlídky vyrazit auty již po sedmé hodině ranní.

Střediska Charity Opava si ve čtvrtek 12. dubna prohlédli kolegové z opavské pobočky Armády spásy. A aby vše stihli, museli na prohlídky vyrazit auty již po sedmé hodině ranní.

Skupinu zájemců prováděla celý den za Charitu Opava Marie Gilíková, v jejímž doprovodu si postupně prohlédli všechny tři chráněné dílny ve Velkých Hošticích, Vlaštovičkách i Opavě včetně dílenských obchůdků, navštívili ošetřovatelskou, pečovatelskou i hospicovou službu, Občanskou poradnu, Denní stacionář pro seniory a další střediska. V Jaktaři se pak setkali s ředitelem Charity Opava Janem Hanušem a vyměnili si postřehy ze své vizity i zkušenosti ze sociální práce.

Armáda spásy byla založena roku 1865 a v současnosti působí ve127 zemích světa. Heslo této křesťanské organizace zní „Srdce Bohu, ruce lidem“. V Československu zahájila Armáda spásy svou činnost krátce po vzniku republiky v roce 1919, ale v roce 1950 byla její činnost komunistickým režimem násilně ukončena. K obnovení došlo v roce 1990, kdy se Armáda spásy v ČR zaregistrovala jako občanské sdružení. V současné době působí kromě Opavy v dalších osmnácti městech. Opavská pobočka Armády spásy provozuje například azylový dům, noclehárnu pro matky s dětmi, nízkoprahové denní centrum či poskytuje sociální rehabilitaci, například na farmě ve Strahovicích.

Děkujeme partnerům