Chráněná technická dílna zkvalitňuje služby

16.11.2015 - Moravskoslezský kraj vyhověl Chráněné technické dílně ve Velkých Hošticích a na projekt "Vybudování pracoviště pro skartaci dokumentů" přispěl částkou 216 tisíc korun.
Chráněná technická dílna ve Velkých Hošticích zkvalitňuje své služby, a to na úseku skartace papíru. Hned dva nové skartovací stroje byly financovány z evropského projektu „Rozvoj sociálních služeb a chráněných dílen Charity Opava, který podpořila Regionální rada Moravskoslezského kraje částkou 1.100 000,- korun.
 
Nejpomalejší částí procesu skartace byl odsun skartovaného materiálu, který se řešil shromažďováním do bigbagů a odvozem k lisu, jenž je vzdálen zhruba 100 metrů. Tuto operaci bylo nutno zkrátit, aby nebyla snížena výkonnost nových skartovaček. Nové stroje mají velký výkon, což znamená vyměnit cirka dvacet bigbagů za hodinu. Je to časově náročné a během výměny se navíc nemůže skartovat.  
 
Proto požádala Chráněná technická dílna o dotace. Moravskoslezský kraj vyhověl a na projekt „Vybudování pracoviště pro skartaci dokumentů“ přispěl částkou 216 tisíc korun z Programu realizace specifických aktivit Moravskoslezského krajského plánu vyrovnávání příležitostí pro občany se zdravotním postižením. Na tento záměr přispěl také Úřad práce ČR částkou 400 tisíc korun.
 
Prostředky ÚP ČR byly využity k nákupu kontejnerů a jednoho dopravníkového pásu a dotace MSK pak na dovybavení těchto kontejnerů a pořízení druhého dopravníkového pásu. Nyní putuje rozdrcený materiál po dopravnících do vedlejší budovy, kde padá přímo k lisu. Chráněná technická dílna je nyní schopna skartovat velké objemy dokumentů výrazně rychleji, což se dříve nedařilo.
 

Děkujeme partnerům