Chráněné a podporované bydlení na Bazaru Psychiatrické nemocnice

02.09.2016 - Středisko Chráněné a podporovaný bydlení se ve středu 31. srpna účastnilo v parku Psychiatrické nemocnice v Opavě speciálního Bazaru. Hlavní myšlenkou této akce je seznámení s péčí, kterou poskytuje potřebným Psychiatrická nemocnice v Opavě, ale také podpora návazných neziskových organizací pro lidi, kteří následně zdi psychiatrické nemocnice opouštějí.

Středisko Chráněné a podporovaný bydlení se ve středu 31. srpna účastnilo v parku Psychiatrické nemocnice v Opavě speciálního Bazaru. Hlavní myšlenkou této akce je seznámení s péčí, kterou poskytuje potřebným Psychiatrická nemocnice v Opavě, ale také podpora návazných neziskových organizací pro lidi, kteří následně zdi psychiatrické nemocnice opouštějí.

Na své si přišli milovníci hudby a nejrůznějších kreativních workshopů, na nichž jednotlivé organizace seznámily zájemce s poskytovanými činnostmi. Mezi vystavujícími nechyběla ani Charita Opava, která představila službu Chráněné a podporované bydlení pro duševně nemocné. Na prodej byly také keramické výrobky lidí s duševním onemocněním, které šly doslova na dračku.

Na Bazaru se dále představily organizace Anima Viva se svými lahodnými jednohubkami, Fokus Opava, Iskérka Rožnov, RÚT Krnov a Maják z Frýdku-Místku. Rehabilitační oddělení Psychiatrické nemocnice v Opavě se pochlubilo výrobky pacientů z textilní a dřevařské dílny. Na přípravě zázemí a programu se velkou měrou podíleli lidé s duševním onemocněním. Během slunného dopoledne si návštěvníci mohli projít areál psychiatrické nemocnice nebo program vychutnávat z piknikového zázemí.

Děkujeme partnerům