Czendlik s Helanem vystoupili pro NEŠKOLU

05.11.2015 - Přes dvě stovky lidí dorazily ve středu 4. listopadu do opavského kina Mír na besedu s lanškrounským děkanem Zbigniewem Czendlíkem a jeho hostem písničkářem Pavlem Helanem. Setkání s názvem „… a znovu Postel, hospoda a kostel“ mělo tentokrát benefiční charakter, neboť výtěžek z dobrovolného vstupného byl určen Mateřskému centru NEŠKOLA.

Přes dvě stovky lidí dorazily ve středu 4. listopadu do opavského kina Mír na besedu s lanškrounským děkanem Zbigniewem Czendlíkem a jeho hostem písničkářem Pavlem Helanem. Setkání s názvem „… a znovu Postel, hospoda a kostel“ mělo tentokrát benefiční charakter, neboť výtěžek z dobrovolného vstupného byl určen Mateřskému centru NEŠKOLA.

Czendlik s Helanem se do Opavy vrátili bez jednoho dne přesně po roce a opět na pozvání Charity Opava. Před rokem zde měl Zbigniew Czendlik podepisovat svou připravovanou knihu s názvem „Postel, hospoda a kostel“, kterou ale nestihnul napsat. „Alespoň budu mít důvod se po roce vrátit,“ zakončil své první setkání s Opavany v roce 2014. „Máme pro Vás dobrou zprávu, Zibi Czendlik svou knihu opět nestihnul napsat, zahájil setkání za Charitu Opava Ivo Mludek. „A tak jsme možná svědky zrození nové tradice, kdy se budou každý rok v listopadu v Opavě potkávat občané, Zbigniew Czendlik a Charita Opava nad stále nenapsanou knihou.“ Pak už ale oba hosty přivítal ředitel Charity Opava Jan Hanuš a předal jim pódium.

Na konci talk show, prokládané písničkami, ale na diváky čekalo ještě jedno překvapení. Poslední dvě písničky iBůh a Svatba si totiž s Pavlem Helanem přišly zazpívat děti, které prošly Mateřským centrem NEŠKOLA, jemuž byla akce určena.

S vydařeným večerem bylo spokojeno publikum i oba účinkující. Jen Zbigniew Czendlik litoval, že musí pro přemíru práce ihned po skončení večera odjet domů a posílá omluvu všem fanouškům, kteří si s ním chtěli ještě chvíli neformálně popovídat. „Tak snad příště,“ vzkazuje s pozdravem.

Děkujeme partnerům