Díky sponzorům se našim klientům žije lépe

03.01.2015 - Charita Opava se těší zájmu sponzorů a donátorů. Patří jim za to velký vděk všech uživatelů charitních služeb, k jejichž spokojenosti a komfortu jsou dary vždy použity. V závěru loňského roku byl k této vděčnosti opět velký důvod.

Naplnění totiž došel dar 30 tisíc korun, který předaly koncem loňského června firmy KOMAS, HOBES a MASSAG formou šeku a prostřednictvím několikanásobné Miss Moniky Žídkové vedoucí Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené Petře Hrbáčové. Tyto firmy chtěly svým krásným gestem vyjádřit svoji podporu a obdiv k zařízení, které poskytuje služby těžké cílové skupině – zrakově postiženým.

„Dlouho jsme zvažovali, jakým způsobem co nejlépe finanční prostředky využít. Nakonec padla volba na pořízení pomůcek do výuky sociální rehabilitace,“ vrací se k využití daru Petra Hrbáčová. „Našim klientům poskytujeme v rámci sociální rehabilitace mimo jiné i výuku počítačů, proto jsme pro ně zakoupili velký LCD displej, který ji podstatně zjednoduší zejména lidem se zbytky zraku.“ Ve Vlaštovičkách dále zakoupili pro výuku sebeobsluhy multifunkční kuchyňský robot, který bude rovněž významnou posilou v rámci výuky vaření ve cvičné kuchyni.

„Jednu část daru jsme se rozhodli vyžít tak, aby z něj měli prospěch opravdu všichni naši klienti,“ uzavírá s velkými díky sponzorům Petra Hrbáčová. „Napadlo nás nechat všem ušít v Chráněné dílně Vlaštovičky ložní povlečení. Tak se dobrý úmysl potkal rovněž s možností zadat práci lidem v chráněné dílně.“ Povlečení dostali klienti Vlaštoviček pod stromeček. Ještě jednou děkujeme!