Dílny nabízejí profesionální skartaci a navíc náhradní plnění i filantropii

10.02.2016 - Dva nové profesionální skartovací stroje jsou v provozu v Chráněné technické dílně ve Velkých Hošticích. Toto středisko Charity Opava tak nabízí výrazné zkvalitnění skartačních služeb a je schopno v krátkém čase profesionálně obstarat skartaci celých firemních archivů. A nejenom to – jako přidanou hodnotu nabízí také možnost tzv. náhradního plnění a pozitivní reklamu pro firmy, které se nabídkou práce pro Charitu Opava hlásí ke své roli společenské odpovědnosti.

Dva nové profesionální skartovací stroje jsou v provozu v Chráněné technické dílně ve Velkých Hošticích. Toto středisko Charity Opava tak výrazné zkvalitní své skartační služby a je schopno v krátkém čase profesionálně obstarat skartaci celých firemních archivů. A nejenom to – jako přidanou hodnotu nabízí také možnost tzv. náhradního plnění a pozitivní reklamu pro firmy, které se zadáním práce pro Charitu Opava hlásí ke své roli společenské odpovědnosti.

Chráněná technická dílna zaměstnává výhradně osoby s postižením, práci jich tu našlo více než třicet. Nenechte se ale mýlit, jejich služby jsou profesionální a stále kvalitnější. Nové stroje zde navíc přinesou potřebnou rychlost a větší výkonnost, což jistě ocení velké firmy, instituce, případně obce při likvidaci dokumentů a celých archívů.

Hned dva nové průmyslové skartovací stroje byly financovány z evropského projektu „Rozvoj sociálních služeb a chráněných dílen Charity Opava“, který podpořila Regionální rada Moravskoslezsko. Silnější a výkonnější skartovací stroje přispívají ke zkvalitnění skartace a v budoucnu umožní certifikovat celé zařízení. Starý skartovací stroj byl pomalý a protože řada institucí má povinnost být u skartace přítomna, přinášejí nové výkonné a rychlé skartovačky významnou pomoc při zkrácení celého procesu. Dílna bude moci za kratší dob u zpracovat více zakázek. Výhodou je také fakt, že stroje skartují i tuhou vazbu, což dosud nebylo možné.

Jednou z obsluhujících skartovacích strojů je Jiřina Menšíková, která pracovala i na starém stroji. Pochvaluje si, že nové stroje jsou téměř dokonalé a pro ni, jako ženu, je obsluha jednoduchá. „Nové skartovačky mají kromě rychlosti i větší sílu nožů, takže to, co jsme dříve museli trhat, stroj bez problému rozdrtí. S velkou zakázkou si dokonale a rychle poradí,“ uvedla Jiřina Menšíková.

Všechny další potřebné informace o zadání skartace i náhradním plnění najdete na stránkách Charity Opava na odkazu a také u vedoucího dílny ing. Tomáše Schaffartzika (tel. 553 764 057, e-mail: chtd@charitaopava.cz). Zadáním skartace pomůžete Charitě Opava udržet pracovní místa pro lidi, kteří by se jinak z důvodu postižení na trhu práce neuplatnili. Děkujeme!

 

Děkujeme partnerům