DMS se vrací: Pomozte nám v Opavě pomáhat!

05.02.2015 - Šedesát tisíc korun – tak velká částka se v letech 2012 -2014 nasbírala díky dárcovským SMS, které jste posílali Charitě Opava v akci POMOZTE NÁM V OPAVĚ POMÁHAT. Projekt dárcovských SMS, který musel být na čas z administrativních důvodů přerušen, se nyní vrací.

Akce byla úspěšná, solidarita lidí byla větší, než jsme počítali. Děkujeme, pomohli jste mnoha lidem. A co člověk, to pohnutý životní příběh,“ uvedl ředitel Charity Opava Jan Hanuš. I proto je nyní dárcovská DMS zpět.

Třicet korun. Pro mnohé bezvýznamný obnos, a přesto i tato nevelká suma může pomoci lidem, kteří jsou v těžké životní situaci. I málo totiž zmůže hodně. Charita Opava pomáhá občanům Opavy a okolí déle pětadvacet let a ve městě poskytuje více než polovinu všech sociálních služeb. Díky nim se lépe žije dětem, seniorům, potřebným, lidem se zdravotním postižením či těžce nemocným. Staronová akce „POMOZTE NÁM V OPAVĚ POMÁHAT“ spočívá v odeslání jediné DMS ROK, jejímž prostřednictvím je odesílateli po dobu jednoho roku každý měsíc automaticky stažena jedna DMS v hodnotě třiceti korun.

Třicet korun je nevelký obnos, ale jen pro představu, co se dá za ně pořídit – Charita Opava za ně zorganizuje krátký výlet pro člověka s mentálním postižením, koupí tři kila hlíny na výrobu deseti hrníčků v charitních chráněných dílnách nebo pomůže hodinu a půl hlídat dítě rodičů v nouzi. Stejných třicet korun je třeba, aby charitní sestřičky dojely pomoci hospicovému pacientovi. Nejeden z vás takto prostřednictvím Charity Opava pomáhal bližnímu v nouzi.

„Mnoho malých finančních darů dohromady je vkladem do pocitu bezpečí nás všech. Budete-li to v budoucnu potřebovat, my na oplátku pomůžeme Vám,“ ubezpečuje Jan Hanuš. A co je třeba udělat? Stačí odeslat SMS ve tvaru DMS ROK CHARITAOPAVA na číslo 87 777. Děkujeme!!!