Dobrovolník z Vlaštoviček Vladimír Herman získal cenu Křesadlo - doplněno o video a tv reportáž

06.12.2017 - Mezi šesti dobrovolníky, kteří přebrali ve čtvrtek 30. listopadu z rukou náměstka primátora Opavy J. Stiborského v Sále purkmistrů Obecního domu v Opavě cenu Křesadlo, je také dobrovolník Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené Vladimír Herman.

Mezi šesti dobrovolníky, kteří přebrali ve čtvrtek 30. listopadu z rukou náměstka primátora Opavy J. Stiborského v Sále purkmistrů Obecního domu v Opavě cenu Křesadlo, je také dobrovolník Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené Vladimír Herman.

Cena Křesadlo je uznáním lidem, kteří se vedle své práce věnují jako dobrovolníci pomoci druhým, v Opavě se letos udělovala poprvé. Iniciovalo ji Dobrovolnické centrum Elim Opava a vítěze vybírala sedmičlenná porota, složená ze zástupců sociálních služeb, města Opavy, tisku a byznysu. Nominovaných bylo celkem dvaatřicet kandidátů. Mezi šesticí oceněných dobrovolníků jsou lidé, kteří se věnují například pomoci lidem s rakovinou, aktivní činností u dementních pacientek, seniorům v domovech seniorů, práci s nevidomými či matkám v nouzi.

„Kdyby bylo na porotě a na nás koordinátorech dobrovolnického centra, tak by si ocenění odnesli všichni. Každý z těch, kdo byli nominováni, si ocenění zaslouží, minimálně už jen tím, že se stal dobrovolníkem a rozhodl se pomáhat a podporovat ostatní,“ uvádí se prohlášení Dobrovolnického centra Elim.

Vladimír Herman přichází pomáhat do Domova sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách několikrát za měsíc. „Jsem rád, že tady jsem a že tuto dobrovolnickou činnost vykonávám. Je to ten druh činnosti, který mi schází v mém zaměstnání,“ říká.

Blahopřejeme!

Reportáž z předávání ceny přinesla také televize Polar ve zpravodajství Opavský expres. Najdete ji na této adrese, začíná v čase 5.30 minut:

https://polar.cz/porady/opavsky-expres/opavsky-expres-06-12-2017-16-43

A zde najdete video, které s V. Hermanem natočila organizace Elim:

Děkujeme partnerům