Festival Slezská lilie podpoří Vlaštovičky

18.05.2016 - Již po šesté se v sobotu 11. a neděli 12. června stane Ostrava dějištěm mezinárodního křesťanského festivalu Slezská lilie. Sobotní sbírka na tomto dvoudenním festivalu kvalitní hudby i dobrého slova je určena na podporu Domova sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách u Opavy.

Již po šesté se v sobotu 11. a neděli 12. června stane Ostrava dějištěm mezinárodního křesťanského festivalu Slezská lilie. Sobotní sbírka na tomto dvoudenním festivalu kvalitní hudby i dobrého slova je určena na podporu Domova sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách u Opavy.

Festival Slezská lilie 2016, který bude přenášený pomocí vysílání TV Noe do celého světa, se koná na několika místech v Ostravě: před katedrálou Božského spasitele na nám Msgre. Šrámka (před divadlem Jiřího Myrona) v centru Ostravy, v kostele svatého Václava na Kostelním náměstí a v obchodním centru Avion v Ostravě - Zábřehu. V neděli 12. června se dění festivalu přesouvá do městské části Ostrava – Kunčičky, což je oblast, která mnohým může připadat poznamenaná jak těžkým průmyslem, tak i sociálním vyloučením. Festivalové dění se proto snaží změnit tvář této lokality tím, že přináší jiný pohled na kulturní dění ve městě i této městské části.

Na festivalu vystoupí například irská skupina Iona, polský pop-gospelový soubor TGD, hudebník Roman Dragoun, slovenská písničkářka Sima Martausová, Opavanům dobře známý Pavel Helan, skupina Žamboši a mnoho a mnoho dalších interpretů. Těšit se můžete také na přednášky P. Mariana Kuffy, P. Vojtěcha Kodeta a řady dalších. Podrobný program včetně festivalové brožury najdete ke stažení na této stránce, více informací o dopravě, ubytování či stravování na stránkách festivalu http://www.slezskalilie.cz/

Vstup na festival Slezská lilie 2016 je zdarma.

Děkujeme partnerům