Firma RKL podpořila Charitu Opava

01.10.2015 - Až 825 kilo papíru ke skartaci přivezla do Chráněné technické dílny Charity Opava firma RKL. Tato opavská firma, která poskytuje kompletní logistické služby, se pro hoštickou dílnu rozhodla proto, že chce podpořit její činnost. „Myslíme si, že Charitu Opava, která se stará o lidi z našeho regionu, je třeba podpořit i tímto způsobem,“ vysvětluje rozhodnutí firmy její jednatel Karel Suchánek.

Až 825 kilo papíru ke skartaci přivezla do Chráněné technické dílny Charity Opava firma RKL. Tato opavská firma, která poskytuje kompletní logistické služby, se pro hoštickou dílnu rozhodla proto, že chce podpořit její činnost. „Myslíme si, že Charitu Opava, která se stará o lidi z našeho regionu, je třeba podpořit i tímto způsobem,“ vysvětluje rozhodnutí firmy její jednatel Karel Suchánek.

Chráněná technická dílna ve Velkých Hošticích, která je střediskem Charity Opava, nabízí kromě profesionální skartace papíru také likvidaci elektroodpadu a nově rovněž službu tzv. demagnetizace, tedy profesionální likvidace dat na harddiscích. Každá zakázka navíc přispějete k zachování pracovních míst pro lidi se zdravotním postižením, kterých zaměstnává více než třicet. Zadáním skartace či likvidace elektroodpadu mohou firmy, organizace a instituce vyřešit také tzv. náhradní plnění, protože dílny splňují podmínky pro plnění povinného podílu dle § 81 Zákona o zaměstnanosti č. 435/2004 Sb.

Firma RKL Opava, spol. s r.o. poskytuje logistické služby ve vnitrostátním a mezinárodním zasílatelství, zahrnující realizaci všech typů silničních přeprav přednostně uskutečňovanými vlastními vozidly. Součástí služeb jsou také komplexní celní služby včetně vedení Intrastatu. Dále přepravuje kusové a balíkové zásilky v rámci celé Evropy. Ve vlastním areálu zajišťuje pro své odběratele skladování pomocí metody Interface a veškerou manipulaci s nákladem včetně kompletního servisu pro provozovatele E-shopu. Jako součást komplexních logistických služeb zajišťuje také námořní a multimodální přepravy s veškerou manipulací a celním odbavením v evropských přístavech.

„Za papír ke skartaci děkujeme,“ dodává vedoucí Chrněné technické dílny ve Velkých Hošticích Tomáš Schaffartzik. „Jsme rádi, když se najdou firmy, které se i touto cestou hlásí ke své roli sociální odpovědnosti k regionu, ve kterém podnikají.“