Fotbalisté po patnácté podpoří Mraveneček

16.06.2016 - Patnáctka a trojka. To jsou dvě hlavní čísla, která se váží k červnové akci s názvem „Pomozte postiženým dětem“. Tato charitativní akce, kterou pořádá Okresní fotbalový svaz Opava ve spolupráci s Charitou Opava, totiž vstupuje do svého jubilejního patnáctého ročníku. Během těch předchozích se již díky organizátorům vybralo pro Denní stacionář pro děti s kombinovanými vadami Mraveneček více než tři miliony korun!

Patnáctka a trojka. To jsou dvě hlavní čísla, která se váží k události s názvem „Pomozte postiženým dětem“. Tato charitativní akce, kterou pořádá Okresní fotbalový svaz Opava ve spolupráci s Charitou Opava, totiž vstupuje do svého jubilejního patnáctého ročníku. Během těch předchozích se již díky organizátorům vybralo pro Denní stacionář pro děti s kombinovanými vadami Mraveneček více než tři miliony korun!

Letošní celodenní akce, na kterou si již místní zvykli a na kterou se těší, se uskuteční v sobotu 25. června ve sportovním centru MFK Kravaře, večerní společenská akce spojená s předáváním vybraných peněz pak ve zdejším Buly Centru. „V průběhu této akce také budeme dražit dresy sportovních osobností a výtěžek této dražby bude určen postižené Emmě Plačkové z Bolatic. Dražba probíhá na stránkách Opavského deníku a také přímo na slavnostním večeru v den akce,“ dodávají hlavní pořadatelé, kterými jsou již tradičně místopředseda Okresního fotbalového svazu Opava Pavel Novotný a pan Andreas Drastík.

Charitativní akce „Pomozte postiženým dětem“ probíhá tradičně celý den. Nejprve se od 12.30 do 16 hodin utkají v turnaji sponzorů v malé kopané mužstva O2 Telefonica, Ostroj, společné družstvo starostů (sdružení obcí Hlučínska) a společnosti Autocont CZ, Silnice Morava, Agrana, tým Statutárního města Opavy a Závažná Poruba. Hlavní fotbalové utkání týmů Sportovních osobnosti Opavska a Reprezentačního mužstva starostů obcí a měst ČR začne v 17 hodin.

Po celou dobu akce se návštěvníci jako již tradičně mohou těšit na bohatý doprovodný program - program: v mezinárodním fotbalovém turnaji se střetnou týmy SFC Opava, MFK Kravaře, Zaglembie Lubin a ŠK Slovan Bratislava, připravena bude také řada atrakcí pro nejmenší, jako například skákací hrad, projížďka na poníkovi, prohlídka historických motorek, ukázka policejního techniky, horkovzdušný balón a různé soutěže. Na večerním programu pro partnery akce pak v kravařském Buly centru na společenském večeru proběhne slavnostní předání cen družstvům turnaje, charitativní dražba dresů a obrázků a především pak předaní výtěžku akce Charitě Opava.

Děkujeme partnerům