Fotbalisté vybrali pro Mraveneček 366 tisíc korun!

27.06.2016 - Šek s částkou 366 tisíc korun pro klienty Denního stacionáře pro děti a mládež Mraveneček předali jeho vedoucí Janě Konopkové v sobotu 25. června v kravařském Buly centru organizátoři v pořadí již patnáctého ročníku fotbalového klání „Pomozte postiženým dětem“. Tato charitativní akce, kterou pořádá Okresní fotbalový svaz Opava, již za dobu svého trvání přinesla Mravenečku téměř tři a půl milionu korun.

Sportovního klání na kravařském hřišti se zúčastnila mužstva sponzorů v malé kopané O2 Telefónica, Ostroj, společného družstva starostů (sdružení obcí Hlučínska) a společnosti Autocont CZ, Silnice Morava, Agrana, týmu Statutárního města Opavy a Závažná Poruba. Hlavní sportovní událostí pak byl zápas sportovních osobností Opavska a reprezentačního výběru starostů celé České republiky, který skončil remízou 4:4. Přes velké horko si mnohé děti užívaly atrakcí, které jsou tradiční součástí kravařského charitativního odpoledne. I letos na ně čekal skákací hrad, projížďka na poníkovi, prohlídka historických motorek, ukázka policejní techniky, horkovzdušný balón a různé soutěže.

Společenským vrcholem pak bylo večerní setkání v nedalekém Buly centru, kde zástupci vítězných družstev turnaje přebrali ceny z chráněných dílen Charity Opava a kde pak na oplátku přebrala výtěžek celé akce vedoucí Mravenečku Jana Konopková. „Peníze budou v Mravenečku na podzim použity na nákup velmi potřebného a nákladného stropního zvedacího systému Roomer, který slouží k zajištění asistované mobility pro fyzicky a mentálně hendikepované děti,“ upřesnila Jana Konopková účel, jemuž vybrané finance poslouží, a hned také všechny sponzory pozvala na slavnostní uvedení tohoto potřebného přístroje do provozu. Součástí večera byla také dražba dresů českých sportovců na pomoc malé Emmě Plačkové z Bolatic. Dražily se například dresy basketbalisty Jakuba Šiřiny, stříbrného medailisty atletického mistrovství světa v Portlandu Jakuba Holuši, fotbalistů Libora Kozáka, Jana Baránka a Ladislava Krejčího či tenisty Tomáše Berdycha. Dražba, která začala s několikadenním předstihem na webových stránkách Opavského a Hlučínského deníku, nakonec vynesla dalších téměř padesát tisíc korun.

„Musím všem poděkovat,“ vzkazuje Andreas Drastík, který je spolu s místopředsedou Okresního fotbalového svazu Opava Pavlem Novotným hlavním organizátorem akce. „Také my z Mravenečku moc děkujeme všem firmám, dárcům i organizátorům, za celou akcí je mnoho práce a dobré vůle, jsme za ni v Mravenečku opravdu vděčni,“ přidává se Jana Konopková.