Fotbalový svaz opět pomůže dětem

03.06.2015 - Ke třem milionům korun se blíží částka, kterou již vybral Okresní fotbalový svaz Opava během třinácti ročníků benefičních fotbalových zápasů „Pomozte postiženým dětem“. V sobotu 20. června se v areálu SK Kravaře uskuteční již 14. ročník této prestižní charitativní akce, kterou pořádají pánové Andreas Drastík, Petr Kašný a Pavel Novotný. Výtěžek bude stejně jako v minulých letech věnován stacionáři Mraveneček, který provozuje Charita Opava.

Ke třem milionům korun se blíží částka, kterou již vybral Okresní fotbalový svaz Opava během třinácti ročníků benefičních fotbalových zápasů „Pomozte postiženým dětem“. V sobotu 20. června se v areálu SK Kravaře uskuteční již 14. ročník této prestižní charitativní akce, kterou pořádají pánové Andreas Drastík, Petr Kašný a Pavel Novotný. Výtěžek bude stejně jako v minulých letech věnován stacionáři Mraveneček, který provozuje Charita Opava.

Poprvé se tato akce uskutečnila pod názvem Hřiště plné rozhodčích a byla koncipována jako fotbalové utkání prvoligových rozhodčích proti sudím nižších tříd opavského okresu. Takto to komentoval tehdejší funkcionář OFS Opava Andreas Drastík. Skromný výtěžek ze vstupného byl věnován Mravenečku, který pečuje o děti a mladé lidi s kombinovaným postižením. Tehdy nikoho nenapadlo, že právě vzniká nová ušlechtilá tradice. A přestože Andreas Drastík již z fotbalového kolotoče dávno vystoupil, pořádání této charitativní akce si nenechá ujít ani za nic.

Za třináct let, co se akce „Pomozte postiženým dětem“ pořádá, se podařilo vybrat už neuvěřitelných 2.671.000 korun a Mraveneček mohl svým klientům dopřát nejen speciální vozidlo VW Transporter, ale vybrané peníze pomáhají financovat provoz stacionáře a rehabilitaci uživatelů. Fotbalové odpoledne v Kravařích se pak stalo opravdovým trhákem pro rodiny s dětmi a pro všechny příznivce fotbalu a sportu. Vždyť kde jinde je možno v jediný den spatřit tolik zajímavých sportovních tváří, hokejových a fotbalových reprezentantů i jiných sportovců?

Během celého odpoledne je pro návštěvníky akce připraveno i mnoho atrakcí, jako například skákací hrad, projížďky na poníkovi, prohlídka historických motorek, ukázka policejní techniky, klaun MC Donald, lezecí láhev a možná vzlétne i horkovzdušný balón. Hlavní položkou programu je turnaj sponzorů v malé kopané, který bude zahájen ve 13 hodin za účasti těchto mužstev – O2 Telefonica, Ostroj a.s., Společného družstva starostů a společnosti Autocont, Silnice Morava, Agrana a Statutárního města Opavy. V 17 hodin se uskuteční nejočekávanější utkání mezi Sportovními osobnostmi a Starou gardou Opavy. Jako doprovodný program proběhne turnaj benjamínků. Srdečně zveme všechny, kteří chtějí zažít nevšední víkendové odpoledne, plné fotbalu a zábavy, ale také pomoci.

Děkujeme partnerům