Fotosoutěž MŮJ SVĚT vyhlašuje devátý ročník

17.11.2016 - Již podeváté startuje soutěž fotografií se sociální tématikou, kterou pořádá pod názvem MŮJ SVĚT Charita Opava pro zaměstnance, dobrovolníky a uživatele služeb Charit České republiky. Také letos se bude soutěžit ve třech kategoriích, a to v kategorii „Portrét“, v kategorii „Život kolem nás“ a v kategorii „Jak to vidím já“, určené pro klienty Charit.

Již podeváté startuje soutěž fotografií se sociální tématikou, kterou pořádá pod názvem MŮJ SVĚT Charita Opava pro zaměstnance, dobrovolníky a uživatele služeb Charit České republiky. Také letos se bude soutěžit ve třech kategoriích, a to v kategorii „Portrét“, v kategorii „Život kolem nás“ a v kategorii „Jak to vidím já“, určené pro klienty Charit.

Snímky dalšího ročníku fotografického klání, které si klade za cíl seznámit okolí se záslužnou prací Charit celé České republiky a které proto nemá poražených, bude opět hodnotit odborná porota pod vedením Prof. Jindřicha Štreita, pod jehož patronací se soutěž koná již od začátku. Spolu s ním v komisi zasedne také pedagog Institutu tvůrčí fotografie FPF Slezské univerzity v Opavě Mgr. Jiří Siostrzonek, Ph.D. a Bc. Zdeněk Kovářík, Dis, manažer oddělení komunikace firmy ASEKOL, která je spolupořadatelem soutěže a zároveň patronem třetí kategorie, určené uživatelům služeb Charit České republiky.

Snímky je možno už nyní zasílat na adresu fotosoutez@charitaopava.cz, do soutěže budou zařazeny všechny fotografie, které dorazí do 30. ledna 2017. Slavnostní vernisáž oceněných fotografií proběhne v Opavě na přelomu února a března příštího roku, na vítěze opět čekají zajímavé ceny a diplomy. Výstava poté bude tak jako předchozí léta putovat celý rok 2017 po městech České republiky a snažit se tak přiblížit veřejnosti sociální práci jiným pohledem, než pouze suchými statistickými údaji a čísly.

Archiv fotografií, které za dosavadní historii soutěže doputovaly do Opavy, již čítá několik tisíc snímků, jejichž úroveň podle mínění odborné komise stále vzrůstá. I proto Charita Opava zvažuje možnost vydat k příštímu, jubilejnímu desátému ročníku fotosoutěže, katalog oceněných snímků.

Děkujeme partnerům