I Vy můžete přinést požehnání

25.11.2008 - Kdo by si nepřál, aby ten příští rok oplýval zdravím, spokojeností, láskou, požehnáním. Není zaručený recept na to, jak zajistit, aby se naše přání vyplnila. Zaručeně však víme, jak můžete pomoct vy. Staňte se tříkrálovými koledníky!
Kdo by si nepřál, aby ten příští rok oplýval zdravím, spokojeností, láskou, požehnáním. Není zaručený recept na to, jak zajistit, aby se naše přání vyplnila. Zaručeně však víme, jak můžete pomoct vy. Staňte se tříkrálovými koledníky!

Koledování na Opavsku proběhne ve dnech 3. – 11. ledna 2009. Společným úsilím tak i tentokrát pomůžete dobré věci. Například seniorům, na které je sbírka určena. Stáří nemusí být osamělé ani bezmocné. V Charitě Opava se ošetřovatelky , zdravotní sestry, pečovatelky a další zaměstnanci starají o tělesné, duševní i duchovní potřeby seniorů. „Věnujeme se aktivizaci starších lidí v Denním stacionáři, pečujeme o ty, kteří se již nedokáží postarat o své základní potřeby. Pro mnohé naše klienty je návštěva v jejich domácnosti nejen péčí, ale i společností. Necítí se tak osamělí a mohou si popovídat o věcech, kterými žijí. V neposlední řadě je to i péče o nevyléčitelně nemocné, kteří díky sestrám z mobilního hospice Pokojný přístav, mohou trávit své poslední dny důstojně a mezi blízkými,“ vysvětluje Petra Thiemlová, Dis. manažerka Sekce služeb seniorům a zdravotnických zařízení.

Co všechno můžete zažít? „Chystáme Tříkrálový průvod, který se bude konat 5.ledna z Horního na Dolní náměstí v Opavě. Podporu koledníčkům přijdou vyjádřit umělci z Opavska, součástí bude také požehnání přímo na Horním náměstí. Průvod bude ukončen mší v kostele sv. Vojtěcha. Koledníčci se mohou těšit na bohatý doprovodný program, například bubenickou show skupiny BORIS, soutěž o nejkrásnější korunku. Vedoucí skupinek koledníků se mohou těšit na ples Charity Opava a další sportovní aktivity“ , láká koordinátorka sbírky Ludmila Vicherková,.

Příští rok můžete zdobit vstup do domů třemi písmeny K+M+B i vy. V překladu koledníčci přináší toto poselství: Ať Kristus žehná tento příbytek. Ať už jste to vy, štědří dárci, kteří nezištně přispíváte při Tříkrálové sbírce nebo vy, kteří budete koledovat, patří vám dík.

V případě zájmu o Tříkrálovou sbírku a se svými dotazy můžete kontaktovat letošní koordinátorku sbírky:
Ludmila Vicherková
Tel. 553 612 780
Mobil. 604 175 518
Přemyslovců 26, Opava-Jaktař

Děkujeme partnerům