Jarní sbírka šatstva je za dveřmi

26.03.2009 - Sbírky šatstva do vagónů jsou vyhledávanou akcí Střediska vzájemné pomoci. Tu jarní pořádá v dubnu Charita Opava pro Diakonii Broumov již poněkolikáté . Chcete-li si doma udělat jarní úklid a přitom věnovat věci potřebným, máte příležitost. Sbírka proběhne v pondělí 27. dubna od 8 do 17 hodin a v úterý 28. dubna od 8 hodin až do naplnění vagónů.
Sbírky šatstva do vagónů jsou vyhledávanou akcí Střediska vzájemné pomoci. Tu jarní pořádá v dubnu Charita Opava pro Diakonii Broumov již poněkolikáté . Chcete-li si doma udělat jarní úklid a přitom věnovat věci potřebným, máte příležitost. Sbírka proběhne v pondělí 27. dubna od 8 do 17 hodin a v úterý 28. dubna od 8 hodin až do naplnění vagónů.

Vagóny budou jako obvykle přistaveny na nákladním nádraží ČD ve stanici Opava–Východ. Na místo se dostanete z Těšínské ulice kolem Lidlu, dále pak po Kylešovské ulici, kde je naproti penzionů Mirka a Věra vjezd do bývalých uhelných skladů. (viz mapka) „Zájem o darování šatstva pociťujeme už delší dobu. Musíme ale upozornit, že si Diakonie Broumov vymezila, které věci můžeme sbírat a které nikoliv,“ osvětluje podmínky akce koordinátora sbírky Veronika Fussová. „Také jsme rádi, že i letos můžeme do pomoci se sbírkou zapojit dobrovolníky, kteří jsou ochotni pomoci. Podrobné informace o tom, co je možné donést, budou na vyvěšených plakátcích. Rádi také zodpovíme Vaše dotazy na telefonu 553 653 776 či emailu svp@charitaopava.cz . V rámci sbírky bude možnost přispět na dopravu a pomoc potřebným. Těšíme se, že účast na sbírce bude stejně velká jako v minulých letech.“

Věci, které nemůžeme sbírat:
- vše špinavé, zatuchlé, mokré
- molitanové věci
- svetry, silonové, balonové a vatové věci
- stany, koberce, matrace, lyže
- nebezpečný odpad
- nábytek, kola, lampy, lustry, kuchyňské potřeby, kufry, kočárky, školní potřeby

Děkujeme partnerům