Ke sv. Františkovi a sv. Anežce přibude v Jaktaři sv. Josef

15.05.2015 - Domovní znamení sv. Josefa bude ve středu 27. května slavnostně odhaleno na budově ředitelství Charity Opava na ulici Přemyslovců v Jaktaři. Charita Opava tak pokračuje v pojmenovávání budov, v nichž sídlí v Opavě i okolí - již v roce 2013 byla slavnostně odhalena domovní znamení sv. Františka a sv. Anežky na charitních domech na Kylešovské ulici v Opavě.

Domovní znamení sv. Josefa bude ve středu 27. května slavnostně odhaleno na budově ředitelství Charity Opava na ulici Přemyslovců v Jaktaři. Charita Opava tak pokračuje v pojmenovávání budov, v nichž sídlí v Opavě i okolí - již v roce 2013 byla slavnostně odhalena domovní znamení sv. Františka a sv. Anežky na charitních domech na Kylešovské ulici v Opavě.

Na názvy domů sv. Anežky a sv. Františka si za necelé dva roky opavská veřejnost přirozeně zvykla. „Netrvalo to ani dva roky a lidé už názvy našich dvou domů používají v hovorové řeči,“ říká ředitel Charity Opava Jan Hanuš. Cílem pojmenovávání jednotlivých budov je usnadnit občanům Opavy orientaci v tom, na jakém místě a v jaké budově sídlí jednotlivá střediska Charity Opava, kterých je celkem sedmnáct. K usnadnění této orientace pomohou veřejnosti také nové informační cedule s názvy poskytovaných služeb, ale především pojmenování jednotlivých budov podle jejich patronů.

Sv. Josef, který bude v pořadí třetím domovním znamením, je mj. patronem tesařů, stolařů a řezbářů. V areálu Jaktaře občané naleznou kromě celého ředitelství také sociálně terapeutickou dílnu Radost, Chráněné dílny sv. Josefa včetně obchůdku s jejich výrobky a také Wellness centrum se saunou a profesionálními maséry, poskytujícími celou řadu regeneračních a rehabilitačních služeb. V areálu je také parkoviště, které je zákazníkům Wellness centra charitního obchůdku k dispozici zdarma.

Návrhu i výroby domovního znamení sv. Josefa se zhostila stejně jako v případě domovních znamení sv. Anežky a sv. Františka na Kylešovské ulici Zuzana Bartáková, keramička Chráněných dílen ve Vlaštovičkách. Slavnostní odhalení jejího díla, které začne v 10 hodin, bude posléze pokračovat kácením májky na dvoře jaktařského areálu a občerstvením.

Děkujeme partnerům